Vezérlők elhelyezése

Még azt sem tudom igazán eldönteni, hogy jó kategóriát választottam-e ki a kérdés feltevéshez vagy nem, de a kérdésem felteszem, mert tudom, hogy itt választ, illetve megoldást találok.

Hogyan lehet azt megoldani, hogy egy adott cellába vezérlő elemet helyezzünk el abból a célból, hogy ebben a cellában felugró ablakként megjelenjen egy naptár. (év, hónap, napok) Aztán a megjelenő naptárból ki lehessen választani a szükséges dátumot és az adott cella dátum értéke a kiválasztott érték maradjon, amely érték a további számoláshoz forrás adatot képezzen.

Tehát, ha azt szeretném, hogy A1 cellában tudjak egy szükséges dátumot kiválasztani és ezzel a dátummal (erre való hivatkozással) tudjak tovább számoltatni.

A másik kérdésem pedig az, hogy hogyan lehet azt megoldani, hogy figyelmeztessen, vagy visszakérdezzen a rögzítés előtt, hogy ezt a dátumot akarja rögzíteni? Pl.:2006.11.11

A segítő válaszokat nagyon.nagyon megköszönöm.

Tisztelettel: Kertész Gyula

Kérdezze +: 

Kedves Gyula! Az Adatbázis-kezelés témakörben tetted fel a kérdésedet, és gyanítom, hogy a táblázatkezelőben, munkafüzet cellájába szeretnél dátum beviteléhez egy felugró kalendáriumot... Kérlek pontosítsd a kérdésedet, és tedd fel a Kérdezze + megfelelő témakörében Geva

Kedves Éva! Évike!

Igen igaza, igazad, van mert tényleg nem a megfelelő helyen kérdezte és nem is pontosan. Így azt pontosítani fogom és a megfelelő rovatban.

Nagyon köszönöm a váaszt és az útbaigazítást.

Tisztelettel: Kertész Gyula

Kedves Éva!

A kérdéses cella, illetve cellák egy munkafüzet, munkalapján vannak. Összesen 4 db cellát fog érinteni az általam felvetett probléma. Mind négy cellában szeretnék egy-egy felugró kalendáriumot, úgy, hogy a kiválasztott, rögzítésre kerülő dátum értékkel tudjak tovább számolni e cellákra történő hivatkozással.

Ugyan így a figyelmeztető üzenetre vonatkozó problémámat is itt szeretném megoldani, azzal, hogy felugró ablakban megjelenne figyelmeztető üzenet: "rögzíteni kívánt dátum: pl: 1998.01.17, rögzíthető? IGEN/NEM.

Remélem a kiegészítő leírással pontosabbá érthetővé vált a problémám.

Ha szükséges elküldöm a munkalapomat.

Köszönöm: Kertész Gyula