Gmail címtár és a kapcsolatok

Gmail címtár, Gmail fiók - Igen, a kapcsolattartáshoz is egy jó eszköz

A címtártól elvárt alapvető feladatokon túl olyan funkciókat tartalmaz a Gmail fiók címtára, amelyek felgyorsíthatják a napi mailes tennivalóinkat, megbízhatóbbá teszik a kapcsolattartásunkat. Ugye milyen vacak érzés, amikor napok óta hiába várjuk fontos kérdéseinkre a választ? ...amikor is aztán kezd gyanússá válni a dolog, nem feltételezve hogy kerül bennünket a címzettünk, és óvatosan, ám kínok között emlékeztetjük rá: 'még nem kaptunk választ', a legtöbb esetben kiderül, hogy elhalasztotta a választ, s a megválaszolandók között egyre hátrább került nála a levelünk, s egy idő után kikerült a látószögéből... nem csoda, hogy nem érkezett válasz. Kapcsolatok mehetnek rá erre, ha nincs toleranciád a végtelenségig... - Küld újra! - jön a válasz, s ha nincs egy jó mail fiókod, akkor ez neked is egy nagy feladat lehet.

A Gmail remek megoldást ad ezekre a gondokra:

  • A címtárban, egy kattintással, legelöl azon partnerek jelennek meg, akikkel az elmúlt időszakban leveleztünk.
  • Bármely címen kattintva, azonnal kigyűjti a Google keresőmotorja számunkra a kiválasztott partnerrel váltott összes levelet, időrendi sorrendbe rendezve. Mindez csupán egy kattintás!
    • A leveleknél látjuk a válasz mail-jeinket is, hiszen párbeszédszerűen jelennek meg a kapcsolódó mail-ek, tehát azonnal látom melyikre válaszoltam, melyikre kaptam viszontválaszt, s máris tudom melyik levelet hagytam válasz nélkül :-)
    • Folyamatában tudom áttekinteni a partnerekkel folytatott levelezést. Néha nem is árt visszaolvasni, hiszen bárkivel előfordulhat, hogy elveszti a gondolat fonalát.
    • Az is egyértelműen látható, hogy a partner mikor, melyik mail-jével küldött csatolmányt, ha éppen ez a fontos
  • Csoportokat képezhetek a partnereimből egyedi témák szerint, így követni tudom egy témában, hasonló alapokon nyugvó kapcsolataim levelezését is. Ha éppen olyan a levelem tartalma, mintegy levelezőlistán, valamennyiük számára küldhetem. No persze nem hoax-ot :-)
  • Utolsóként emelném ki, az egyik leglényegesebbet: rendkívül "felhasználó barát" módon, gyorsan, könnyedén és átlátható módon érhető el mindez
Szeretnéd gyorsan és egyszerűen kipróbálni? Írj egy üzenetet, s küldöm a meghívót :-) (csak egy pöttyet :-) bonyolultabb meghívó nélkül)
Utoljára módosítva: 
2019. március 18. 09:46