Víruskeresési napló mentése

Általánosságban elmondható, hogy a víruskeresés eredményét a keresést-irtást végző program naplózza: egy keresés egy naplóbejegyzés. A nagy kérdés, hogyan tudsz egy konkrét naplóbejegyzést szöveges állományba, vagy ahogy az ECDL 2. modul vizsgafeladataiban szerepel txt állományba menteni - következzék erre a válasz.

NOD32 víruskereső naplóbejegyzései

A NOD32 Vezérlő központ Naplók (Logs) részében találhatók az Eseménynapló (Event log), a Vírusnapló (Threat log) és a NOD32 víruskeresési napló (NOD32 Scanner log). Az eseménynaplóba kerülnek a NOD32 kliens különböző moduljai által generált üzenetek (pl.: sikeres frissítés, hibajelzések) A vírusnaplóba kerülnek az AMON, az IMON és az EMON által generált vírusriasztások. A NOD32 kézi indítású víruskereső üzenetei (a vírustalálatok is) a NOD32 víruskeresési naplóba kerülnek. Az ECDL vizsgán kézzel kell elindítani minden esetben a víruskeresést, tehát itt kell keresnünk a szöveges állományba mentendő bejegyzést. A külön ablakrészben megjelenő listában a dátum alapján könnyen lehet választani, dátum szerint rendezett is a lista. Mivel menünk nincs, így a jobbegérgombos kattintással a gyorsmenüből adjuk ki a Részletek... (Details) parancsot A jobboldali ábrán mutatottak szerint megnyíló naplón jobbegérgombbal kattintva ismét, menthetjük a bejegyzés tartalmát:
  • Exportálás fájlba (Export to file) Ezzel azonnal létrehozhatunk egy txt állományt a megadott helyre, s megadott névvel, amely tartalmazni fogja a napló bejegyzést. Ehhez a Mentés másként ablak jelenik meg, ahol a létrehozandó fájl nevét kell megadni és a tárolás helyét.
  • Mindent másol (Copy all) Ezzel a paranccsal a vágólapra menthetjük a napló bejegyzés tartalmát, majd külön elindítva a Jegyzettömböt, s abba beleillesztve a vágólap tartalmát, tudjuk menteni fájlba.
az első lehetőség a leggyorsabb, s nincs különbség a két megoldás eredményében.