8. feladat

Kedves Éva!

Először is örülök, hogy rátaláltam erre a honlapra, ahol végre valódi segítséget kaphatunk az ECDL feladatok megoldásához.
Nagyon hasznos oldalt sikerült létrehozni, gratulálok!

A problémám a következő: EXCEL vizsgára készülök, talán e hét végén. Sajnos azonban a 8. feladaton sehogyan sem sikerül túljutnom. A feladat 4. részében kellene kiíratni a legkevesebb munkanélkülivel rendelkező megye nevét a képletet tartalmazó cella melletti cellába. Én AB.MEZŐ-re gondoltam, de ez oszlopfelirat nélkül nem megy, a 3. részben viszont ráadásul cellák egyesítése van, ami miatt nincs oszlopfelirat. Lehet, hogy mégsem ez a függvény kell?

Köszönöm segítségét!

G.Szilvi

Kérdezze +: 

a 8. excel feladat megoldása az ECDL súgó Lépésről-lépésre részébe került be (8. fel megoldása(excel)), ott hosszasan írtam az alkalmazandó INDEX() függvényről, leírtam minden lépést (ha mégsem elég, akkor ott is lehet hozzászólni)
Szilvi,
A szöveg középre helyezése több cellán lehetséges a cellák egyesítése nélkül is, erről is olvashatsz a fentebb említett helyen, de a megoldásod jó, s az INDEX() függvény használatával nem is jelent gondot az egyesítés. Az AB. függvényeket nem szoktam ajánlani a vizsgához, de remek dolog, hogy Te már ezeket is látod, jól fognak jönni később, akár a munkádhoz is...
Köszönöm, köszönjük a gratulációt, jó tanulást és egy szekérrel..., mert az sem árt :-)
üdv
Éva

Kedves Éva!
Köszönöm a kimerítő segítséget, ismét sokat tanultam belőle. Bár még nem sikerült megszeretnem az INDEX függvényt, így elsőre (eddig nem használtam) túl összetettnek tűnik.
Nem akarok kötözködni, de a szöveg a G4 (G5) cellába kéri a képletet. A vizsgán az F4 (F5)-be elfogadják? Idézet a vizsgapéldatárból: "A feladatok pontosan megadják melyik cellával vagy tartománnyal kell dolgozni. Csak azokra ... adható pont, ahol a megadott és csak a megadott helyen történik a ... képlet bevitele." Kicseleztem Őket :-), megfeleztem a képletet, felét a G4-be, felét (az INDEX-et) az F4-be. Ebbe kössenek bele:-)Remélem jó lesz.
Mégegyszer köszi a segítséget.
G.Szilvi