függvények egymásbaágyazása

Adott egy cég termékeinek eladása jutalékos rendszerben. Ez azt jelenti, hogy vezetem egy excel táblázatban a megrendelő nevét, a termék megnevezését, cikkszámát, rendelt mennyiséget eladási árát, kedvezményes eladási árát (haszon nélküli ár), fizetendő összeget, göngyölített eladási összértéket, a haszon kulcs %-át, és a haszon értékben -t. Vannak haszonkulcssávok, melyek ha elérésre kerülnek a göngyölített összértéket elérve, akkor annyi kedvezmény jár, de akkor az egész megrendelt mennyiségre már.
0-4999-ig 0%
5000-14999 15%
15000-24999 20%
25000-49999 25%
50000-felett 35%
Amikor viszem be a megrendeléseket és eléri a megrendelés göngyölített értéke valamelyik sávot, akkor a haszonkulcsnál meg kell jelenjen a %-os érték és nem csak az utolsó sornál ahol elérte a sávhatárt, hanem visszamenőleg az elejétől már, hiszen a kedvezmény nem csak attól a terméktől kezdődik ahol elérte a sávhatárt, hanem az összes addigiakra vonatkozik. Ennek a %-kos kulcsnak a változásai, amelyek növekednek azáltal, ahogyan viszem be az adatokat, ez magával vonza az értékbeli változást is a következő oszlopban "haszon értékben"-nél.
A kérdés az, hogy milyen képletet kell beírni a "haszon kulcs %"-hoz?

(az egyszerűsített feladat munkafüzete mellékelve, admin)

CsatolmányMéret
Fájl feladat.xlsx13.4 KB
Fájl feladat-geva-megold.xlsx11.39 KB
Kérdezze +: 

A táblázatban szerepel egy DB oszlop, amely nem játszik szerepet a számításokban, de mivel a feladat leírásban már igen, így egy kicsit átírtam a minta táblázatot: - kiszámoltam a termék értékét = termék kedvezményes ára * DB azaz ha több darabot vesz az adott termékből, akkor nála jelenjen meg ez a göngyölített összegben is. (teljesen jogos, hiszen kedvezményt a vásárolt érték mennyisége - göngyölített összeg - után kap) - a kedvezmény százalék oszlop képlete tökéletes, a tökéletesen - növekvő sorrendben - felépített táblázat alapján, így azt gyanítom hogy némi értelmezési baki csúszott az egyébként helyes megoldásba, magyarázom a videóban, ha még sem jól értettem a problémát, akkor a videót megtekintve, kérek új kérdést vagy nyugtázást hozzászólásban, köszönöm, üdv Geva (a videón használt excel munkafüzet a feladat mellé került)