Access

Szia Geva! Segítséget kérnék a 79/11-es feladatnál! Sehogy nem lesz jó az általam megadott feltétel. (az alapszintű német nyelvtudással rendelkezők is jelenjenek meg a lekérdezésben).Köszi előre is a választ! Kingus

79/11 Access feladat79/11 Access feladat- a német alapfokú nyelvvizsgával rendelkezők megjelenítéséhez a lekérdezésben, egy új feltételsort kell megadni a mellékelt kép szerint. Egy rekord akkor kerül a lekérdezés eredményébe, - ha vagy az első feltétel sor feltételének eleget tesz - vagyis a németen kívül más nyelvből alapfokú vagy középfokú nyelvvizsgája van, - vagy a második feltétel sor feltételének felel meg, vagyis a német nyelvből alapfokú vizsgája van. az egy sorban megadott feltételek egyidejű teljesülése kell ahhoz, hogy az adott rekord bele kerül-e a lekérdezés eredményében vagy sem. Másként megfogalmazva: az egy sorban lévő feltételek "és" kapcsolatban, míg a külön sorban lévő feltételek egymással "vagy" logikai kapcsolatban vannak. A legegyszerűbb megoldásnak az tűnne :-) ha az eredendően meglévő feltételnél törlöd a nyelv mezőnél a feltételt, tehát a <>"német" bejegyzést :-), ám akkor nem csak az alapfokú német nyelvvizsgával rendelkezőkkel bővülne a lekérdezés eredménye, hanem a német középfokú nyelvvizsgával rendelkezőkkel is A plussz mezőt a rendezés miatt kellett felvenni a lekérdezés rácsába.

Köszönöm a gyors választ. Igen, én is így csináltam, de ettől még a német alapfok nem jelenik meg a lekérdezésben. Miért?

egyszerűen és ravasz módon: nincs a táblában megfelelő rekord - nincs olyan akinek németből alapfokú nyelvvizsgája lenne :-), nézd csak meg a táblázatot! :-)
Geva

Jogos, hiszen nem néztem meg alaposan az eredeti táblázatot...Köszönöm!
Kingus