Keresés, böngészés a www-n


A neten történő keresések némi ismerettel gyorsan eredményre vezet. Tippek-trükkök, amivel biztosan megtalálható a keresett információ, szakmai közösségek, törvény, ....
A kattintásokon túl is van élet a neten: élj a lehetőségekkel, fordítsd előnyödre a neten fellelhető információkat.

Keresőoptimalizálás/SEO útmutató

Kezdő weboldal- vagy webshoptulajdonosok gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy elkészül a csúcsszuper, vadonatúj weboldaluk, de egyszerűen nem jönnek a látogatók, érdeklődők, vásárlók. A lehető legrosszabb dolog, amit ekkor tehetünk, hogy feladjuk az egészet.

Tippek a Google Drive használatához

Valószínűleg már mindenki hallott a Google Drive-ról. Ez a cikk kiváló támpont lesz a számodra, hiszen megismerkedünk a használatával és számos tippet adunk, amelyeket munkád vagy iskolai tanulmányaid során felhasználhatsz.

Mi van az url-ben?

Mi is valójában az URL, mi van az url-ben és mit lássak meg benne, ha például nem a bankom kéri hogy kattintsak egy URL-n és adjam meg a jelszavamat? Ezekre a kérdésekre ad választ ez az írás.

Link és URL fogalmak

Először is definiáljuk a fogalmat, mert ide fogunk visszatérni a válaszok megfogalmazásánál.

Podcast készítés 1x1 - podcast appok

Podcast készítés és követés, azaz podcasting, ám először pontosítsunk. Nézzük meg mivel és hogyan készíthető. Szükséged lehet rá, mint vállalkozó, weboldal tulajdonos, blogger, virtuális asszisztens(VA).

Sportfogadás amerikai foci

Sportközvetítések alatt gyakran elhangzó kijelentés: fogadjunk, győzünk! Komolyan is gondolod, ki is próbálnád? … tudod milyen a sport! Akkor biztos a győzelem, ha már lefújták-, ha véget ért a küzdelem. A papírforma a sport területén bármikor megbukhat.

Élő fogadás, online kaszinó

Élő fogadás, aktuálisan zajló sport eseményekre = csak rajtad múlik a nyerés.

Most zajlanak pl a fociban a VB selejtezők-, az UEFA Szuperliga-, Bajnokok Liga mérkőzései, de a Spanyolország - Argentína futball mérkőzés is. Ugye van rá tipped ki fog nyerni? És mire tippelnél a végre megrendezésre került olimpia eseményeinél?

URL - mi is ez?

Mindenki, aki internetezik, találkozott már URL-el, hiszen minden weboldalnak van. Enélkül nem lehetne internetezni és nem tudnánk a weboldalakat felkeresni. Miért fontos ismerni az URL jelentését? Miért hasznos és mi az, amit még feltétlen tudni kell róla?

Ebben a cikkben az URL fogalmához köthető legfontosabb információkról lesz szó.

Google fordító képességei 2020-ban

Régóta írok a Google fordítóról, megjelenésétől kísérve a fejlődés folyamatát. 2020-ban, 2021-ben - ma - szöveget fordít, weboldalakat fordít, hangosan felolvas, példákat hoz és szinonímákat ajánl ... 108 nyelven. Azt sem kell tudnod milyen nyelven íródott a fordítandó szöveg, elég ha Google felismeri: Nyelvfelismerés. Nem tetszik a fordítás eredménye?

HOAX a koronavírus körül - a fele sem igaz (fotó: Pixabay.com)

HOAX - mit hívunk így? ECDL és informatika vizsgán kérdés lehet, a mindennapokban a HOAX a mindennapjainkat nehezíti meg. Félelmet kelt és fokozza a meglévő feszültségeket. Már azt sem tudjuk honnét tudjuk, de tudjuk, hogy itt a világ vége.

Hogyan használjunk egy webáruházat 2019-ben? fotó:pixabay.com

Manapság a webáruházak célja, hogy minél gyorsabb és gördülékenyebb legyen a vásárlás. Ez mind a vásárló, mind pedig a webáruház érdekeit szolgálja. Ennek ellenére mégis sok olyan tényező van, amelyről egy átlagos vásárlónak nincs megfelelő információja, pedig érdemes lenne tudni. Ahhoz, hogy könnyebben megértessük veletek a webáruházak világát, elhoztuk nektek a vásárlási útmutatónkat.

Feliratkozás RSS - Keresés, böngészés a www-n csatornájára