Digitális fotózás


Ez a rovat olyanoknak nyújt segítséget, akik a fotózást a digitális fényképezőgéppel kezdik, avagy éppen áttérnének a digitális fényképezésre. Hogyan válasszunk fényképezőgépet, hogyan állítsuk be az optimális sikerhez, mit és hogyan szerkesszünk át, hogyan szerkeszthetjük át elkészült digitális fotóinkat,...

Gimp Suli - képszerkesztési ismeretek online

Gimp Suli a régi jól bevált virtuális tanteremben - frissítve, megújítva.

A Gimp Suli nem egy új találmány, sokkal inkább egy jól bejáratott virtuális tanterem.

Fotó manipulációs Google .app - Squoosh.app

Fotó manipulációs Google .app - Squoosh.app, íme egy új fejlesztés a Google applikációja a Squoosh.app, weboldal tulajdonosok számára ajánlom, kihagyhatatlan lehetőség, fotók és képek webre történő optimalizálásában.

Paragrafus árnyékkalEzt szinte nem is kell tanítani, a többség tudja, hogy csak egy jobbegérgombos kattintás a képen és a gyorsmenüből máris menthető a sajátgépre a kép. Egy kicsit azért többről szeretnék most írni, mint internetes, számítógép kezelési alapismeretről,- képekhez kapcsolódó jogi vonatkozások, olvasd csak tovább.
Fotók szerkesztése
A digitális masinákkal készített fotók a legritkább esetben használhatók egy-az-egyben a honlapokon, szöveges dokumentumok illusztrálásához: legalább a méretét csökkenteni kell (ha neked még sosem volt erre szükséged, akkor ne is olvasd tovább, nem neked szól :-) Egy remek szabad szoftvert találtam a fotók átméretezéséhez és a legszükségesebb szerkesztésekhez: FastStone Photo Resizer
Hévízi tavirózsaHévízi tavirózsa"1 700 000 panoráma fotó (panoramio.com fotó) a Google Earth-ön" (from Janos Haits - thanks:) - Oszd meg itthoni élményeidet, fotóidat a világgal! Saját fotóidat úgy töltheted fel, hogy mellé a Google Earth-ön megjelölöd a fotó helyszínének pozícióját is. Akinek megtetszik, rögtön a helyet is be tudja azonosítani. Címkéket hozhatsz létre, amelyek alapján bárki könnyedén kereshet. A fotó megjelenítéséhez természetesen kézhez kapod azt a földgolyóbis részletet az Earth-ből, ahova a fotó tulajdonosa a jelölőt tette.
digi-fotóA hír apropója: Nemrég zárult az év legnagyobb amerikai digitálisfényképező-kiállítása és -vására, a PMA (Photo Marketing Association). A hagyományos tavaszi esemény általában elég jó előrejelzést ad az egész év választékára.

Örök kérdés, hogy milyen digitális fényképezőgépet vegyünk. A választáshoz a legfontosabb kiinduló alap: mire szeretnénk használni! Olyan felvételeket szeretnénk majdan készíteni amilyet a fényképezőgépünk tud, vagy úgy vásárolunk hogy tudjunk olyan felvételt készíteni, amilyet szeretnénk.

digifotó kategóriaképMiért is szeretnénk fotózni? Miért is digitális fényképezőgéppel?

Feliratkozás RSS - Digitális fotózás csatornájára