Digitális fotózás


Ez a rovat olyanoknak nyújt segítséget, akik a fotózást a digitális fényképezőgéppel kezdik, avagy éppen áttérnének a digitális fényképezésre. Hogyan válasszunk fényképezőgépet, hogyan állítsuk be az optimális sikerhez, mit és hogyan szerkesszünk át, hogyan szerkeszthetjük át elkészült digitális fotóinkat,...

Gimp Suli - képszerkesztési ismeretek online

Gimp Suli a régi jól bevált virtuális tanteremben - frissítve, megújítva.

A Gimp Suli nem egy új találmány, sokkal inkább egy jól bejáratott virtuális tanterem.

Fotó manipulációs Google .app - Squoosh.app

Fotó manipulációs Google .app - Squoosh.app, íme egy új fejlesztés a Google applikációja a Squoosh.app, weboldal tulajdonosok számára ajánlom, kihagyhatatlan lehetőség, fotók és képek webre történő optimalizálásában. Működik mobilon is, egyszerűen elérhető böngésző felületén, csak az optimalizálandó fotót kell hozzá feltölteni.

Paragrafus árnyékkalEzt szinte nem is kell tanítani, a többség tudja, hogy csak egy jobbegérgombos kattintás a képen és a gyorsmenüből máris menthető a sajátgépre a kép. Egy kicsit azért többről szeretnék most írni, mint internetes, számítógép kezelési alapismeretről,- képekhez kapcsolódó jogi vonatkozások, olvasd csak tovább.
Fotók szerkesztése
A digitális masinákkal készített fotók a legritkább esetben használhatók egy-az-egyben a honlapokon, szöveges dokumentumok illusztrálásához: legalább a méretét csökkenteni kell (ha neked még sosem volt erre szükséged, akkor ne is olvasd tovább, nem neked szól :-) Egy remek szabad szoftvert találtam a fotók átméretezéséhez és a legszükségesebb szerkesztésekhez: FastStone Photo Resizer
Hévízi tavirózsaHévízi tavirózsa"1 700 000 panoráma fotó (panoramio.com fotó) a Google Earth-ön" (from Janos Haits - thanks:) - Oszd meg itthoni élményeidet, fotóidat a világgal! Saját fotóidat úgy töltheted fel, hogy mellé a Google Earth-ön megjelölöd a fotó helyszínének pozícióját is. Akinek megtetszik, rögtön a helyet is be tudja azonosítani. Címkéket hozhatsz létre, amelyek alapján bárki könnyedén kereshet. A fotó megjelenítéséhez természetesen kézhez kapod azt a földgolyóbis részletet az Earth-ből, ahova a fotó tulajdonosa a jelölőt tette.
digi-fotóA hír apropója: Nemrég zárult az év legnagyobb amerikai digitálisfényképező-kiállítása és -vására, a PMA (Photo Marketing Association). A hagyományos tavaszi esemény általában elég jó előrejelzést ad az egész év választékára.

Örök kérdés, hogy milyen digitális fényképezőgépet vegyünk. A választáshoz a legfontosabb kiinduló alap: mire szeretnénk használni! Olyan felvételeket szeretnénk majdan készíteni amilyet a fényképezőgépünk tud, vagy úgy vásárolunk hogy tudjunk olyan felvételt készíteni, amilyet szeretnénk.

digifotó kategóriaképMiért is szeretnénk fotózni? Miért is digitális fényképezőgéppel?

A válasz nagyon egyszerű! :-) De azért szerintem mégis csak innét kell kiindulnunk!

Mit szeretnénk fotózni?

Feliratkozás RSS - Digitális fotózás csatornájára