Netikett

Netikett, net etikett, internet etikett. Internetes illemszabály, amelyből megtudhatok hogyan célszerű viselkedni kritikus esetekben is. Hozzászólásnak helye van. Kiforgatnám sarkaiból a világhálót egyik-másik ember viselkedését tapasztalva... Éreztél már így?
Aktuálisabb, mint valaha és nem lehet elégszer elmondani: védd magad a neten. Ebbe aztán bele kellene hogy férjen az e-mail-ezés, a hozzászólások weblapokon, fórumon feltett kérdésnél, csetelésnél, közösségi helyeken, ... Sokan, sok féleképpen mondják és hangsúlyozzák, a dolog vége mindig és mindenkor: NETIKETT :-)
Hangsúly, nyomatékIgen, lehet hangsúlyozni és nyomatékosítani az elektronikus levélben, természetesen jelekkel. Ahogyan érzelmeinket - vidámságunkat, szomorúságunkat, tréfáinkat kísérik a smiley-k, úgy jelezni tudjuk a hangsúlyt és nyomatékot írásunkban, szimbólumokkal. Erre a célra párosan használjuk a csillag és aláhúzás szimbólumokat, megjelölve a hangsúlyozni- vagy nyomatékosítani kívánt szöveg elejét és végét.

computer smileycomputer smileyMire gondolsz amikor csupa nagybetűkkel írt szöveget látsz? (ott valamit nagyon erősen és erőszakosan nyomatnak?)

Flame off - egy jó ökölszabály"Légy konzervatív a küldésben és légy liberális a fogadásban. Nem szabad indulatos leveleket küldened (ezeket "flame"-nek mondjuk) még akkor sem, ha provokálnak.

Netikett - netiquette

Netikett, internet etikett ...azaz internet hálózati illemtan,

ismered? gyakorlod? Tudom, tudom, már beszéltem róla, de úgy gondolom még mindig lehet újat mondani a témában, nem is keveset... ráadásul nem csak az újszülötteknek :-) Ezért aztán elindítom a netikett tudást a gevapc oldalain. (ecdl vizsgázók, érettségizőknek feltétlenül kell az ismerete Nem múlhat - akár üzleti siker, barátság, partnerség sem - a netikett _nem_ ismerésén, ez meggyőződésem és küldetésemben is benne van, így elsősorban e miatt a belső indíttatásból fakadóan nem hagyhatom parlagon ezt a témát.

GevaPC Tudástár: 
Gmail szabadságos üzenet beállítása

...szabadságos üzenet arra az időre, amíg nem vagy net közelben, nem folytatsz levelezést...

Internet etikett - Netikett, azaz network etikett, intenet etikett

Sokan, sokszor rádöbbentek már, hogy milyen nehéz az interneten kommunikálni, s mennyire könnyű félreértelmezni egy e-mailt, annak jelentését, szándékát.

Feliratkozás RSS - Netikett csatornájára