Gimp Képszerkesztés online

GevaPC Tudástár: 
Gimp Suli - képszerkesztési ismeretek online

Gimp Suli a régi jól bevált virtuális tanteremben - frissítve, megújítva.

A Gimp Suli nem egy új találmány, sokkal inkább egy jól bejáratott virtuális tanterem.

 • Bőséges ismerettel a képszerkesztés és a Gimp használatáról, magyarázó videókkal, lépésről-lépésre leíró minta feladatokkal.
 • A tanultak-, tudás ellenőrzéséhez önállóan megoldandó feladatok is részét képezik a tananyagnak. Gimp szakértő értékeli a megoldást.
 • éjjel-nappal nyitva tartó-, online elérhető, virtuális tanteremben. A belépővel rendelkezőknek csak be kell jelentkezniük és már tanulhatnak is.
 • az ismeret rendre bővül és követi a változásokat, most pl belekerült a tananyagba a WEBP formátumú képfájl elemzése, összehasonlítva a már jóöreg GIF és PNG formátumokkal,
 • az aktuális Gimp verzió változásai a szöveges lépésről-lépésre leírásokban is megjelenik.
 • Regisztrálás és belépés nélkül elérhetőek azok a tutoriálok, amelyek egy-egy fórumon, webfelületen elhangzott felhasználói kérdésekre adnak választ, pl hogyan rajzoljunk szabályos 6 szöget.
 • A teljes fogalomtár - amely segít tisztázni a felmerülő fogalmakat és képszerkesztéshez kapcsolódó kifejezéseket -, publikus, használd Te is.

Gimp Képszerkesztési ismeretek fotósoknak

A Gimp Suli mostani felkészültségében elsősorban azon fotósoknak készített összeállítást, akik a képszerkesztést, fotók manipulációját és fotók szerkesztését most kezdik. Haladó fotósok Gimp belépő később várható. A tapasztalatok majd megmutatják meddig lehet eljutni a kezdő fotósoknak készült tananyag csomaggal, a kapcsolódó belépővel.

 • A teljes Gimp Suli tananyag készletéből egy válogatás, amelyhez a hozzáférés biztosított a fotós belépővel rendelkezőknek.
 • A fotós belépővel elérhető tananyagok azok, amelyek a fotók több féle korrekcióját, átalakítását teszik lehetővé, pl.: fotó méretezése, világosítás, egyenesbe forgatás, feliratozás, retusálás, korrekciók-javítások,  ...
  Több összeállításból is lehet választani a kezdő fotószerkesztőknek, amint arra igény mutatkozik.

Gimp Képszerkesztés ismeretek webmestereknek, weblap tulajdonosoknak

Szakmai célkitűzésem a web jobbá tétele, amelybe beletartozik a weblap készítés és működtetés javítása, ismeretek révén. Igen, ismeretek révén, hogy hallj róla, pl ha megfelelő méretű képet töltesz a honlapodra, akkor gyorsabb az adott oldal betöltődése. A gyorsabb betöltődés jobb felhasználói élményt ad, jobban szeretik a netezők a weboldaladat. Ha jobban szeretik a netezők, azaz több időt töltenek a weboldaladon, gyakrabban visszatérnek, akkor a Google is elhiszi, hogy a Te oldalad jó. A témádban kereső netezőknek előbbre sorolja a találati listában a honlapodat, ami azt jelenti ismét csak, hogy egyre többen kattintanak át hozzád. ...és ezzel be is zárult egy jó kör: minél előbbre kerülsz a találati listában, annál többen kattintanak át, a google értékelés nő és így előbbre jutsz.... :-)

A Gimp Suli a webmester belépője azokat a tananyagokat teszi elérhetővé a tulajdonosának, amelyek a sikeres weboldal menedzseléséhez kell, a képeket illetően:

 • A Gimp Suli tananyag készletéből egy olyan válogatás, amely tartalmazza a webmesterek és szerkesztők számára fontos képszerkesztési és Gimp ismereteket. Ilyen pl. a képek méretének meghatározása és méretezése, a képfájl formátum megfelelő beállítása és mentés, a legutóbb használt fájlok megnyitása, képek.
 • A tananyag összeállítás csak a kezdete egy óriási nagy kalandnak, amely kaland nem más mint a számítógépes képszerkesztés, rajzolás felfedezése, élménye. Bármikor bővíthető a már megszerzett tudás a folyamatosan bővülő Gimp Suli tananyagokkal.

Gimp Képszerekesztési ismeretek ECDL vizsgára készülőknek

A végére hagytam a legfontosabbat, a Gimp Suli tananyagának ECDL vizsgára felkészítő részét. Mondhatnám végül ám nem utolsó sorban, az ECDL 8.modul képszerkesztési vizsgájához szükséges tudást tartalmazza a Gimp Suli 1 - 24 órás készlete.

 • Az ECDL 8. modul képszerkesztés modulvizsga, Gimp programmal - a szükséges ismeret a Gimp Suli Belépő által érhető el.
 • A teljes suli elérhető, ám a Gimp Suli használata örökös jogokat ad, így a sikeres vizsga után is, minden újabb felkerülő tananyag elérését lehetővé teszi.
  Havonta bekerül egy-egy újabb órányi ismeret, tudás, s mindez elérhető a teljes körű belépővel rendelkező felhasználóknak.

Ha tényleg nem akarsz szenvedni a képszerkesztéssel, ha tényleg szeretnél egy nagytudású fotó szerkesztő programot használatba venni, a Gimppel rajzolni, magabiztosan vizsgázni képszerkesztésből Gimppel, növelnéd a weboldalad sikerességét a képekkel, a Gimp Suliban a helyed, várlak, keress.

Geva
a Gimp Suli menedzsere

 

Utoljára módosítva: 
2022. április 30. 21:04
Hírlevelek: 
GevaPC ajánlatok: 
Kapcsolódó írások: