A GevaPC-ről

Gudics Lajosné e.v., közismerten Gudics Éva (internetes körökben Geva) programozó matematikus és termékfejlesztési szakmérnök vagyok. 1995-ben alakult egyéni vállalkozás, Székesfehérváron. Alapja az 1978 óta felgyűlt szoftverfejlesztői tudás hatékonyabb kiaknázása volt: önállóan, egyedi szoftverek kifejlesztésétől a nagyvállalati rendszerekben team-tagként. Programoztam assembler-től az OOP-ig, a rendszerprogramozástól az adatfeldolgozásáig szinte minden területen.
  • Az informatika oktatását második tevékenységként, magántanítványok fogadásával kezdtem, majd ez lett a főtevékenységem. Beszálltam az iskolarendszeren kívüli felnőttképzésbe Székesfehérváron, tanítotam számítógép-felhasználókat, rendszerinformatikusokat, ecdl vizsgafelkészítő kurzusokat, vállalati képzéseket vezettem fehérvári cégeknél. Rengeteg tananyagot készítettem mindehhez, előbb papíralapút, majd az interneten megjelentetett tananyagokat.
  • A felhasználói ismeretek tanításán túl, az irodai feladatok automatizálása nyitást jelentett a vállalkozói szféra irányában. Ez elsősorban VBA programozást jelent, Ms Office programok irodai alkalmazásánál.
  • Az internet használata számomra a tanulás, fejlődés lehetőségét adta. Felhasználóként minden lehetőséget kipróbáltam: a MINők Egyesület honlapján rovatot vezettem, honlapokat állítottunk fel, távmunkára készítettem fel a csapatot, a projekt arculatának kidolgozásában jelentős szerepem volt. Tagja vagyok több és különböző jellegű, országos közösségnek, oktatónői és egyéb szakmai csoportnak.
  • A honlapkészítésbe 2006 februárjában kezdtem, elsődleges indítékot az jelentette, hogy szerettem volna a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban tananyagokat, e-learning-eket megjelentetni, ezzel is segítve a tanítványaimat a tanulásban. Azt szokták mondani "aki tudja műveli, aki nem, az tanítja" Nos mindez nálam együtt van: tanítom és művelem is a honlapkészítést :-)A szabadszoftver használatát részesítem előnyben, hiszek a közösség erejében.
Valamennyi tevékenységet teljessé és magabiztossá a szigorú feltételeknek megfelelően felépített vállalkozásom teszi: mind a tanítványok, mind pedig a megrendelőim által követhető és ellenőrizhető módon dolgozom, mindannyiuk megelégedésére. A mások iránti tiszteletet és megbecsülést sosem kellett tanulnom, meglehet, időközben csiszolódott és finomult is. A nevek ugyan elhalványodnak az idő múlásával, de a visszatérő tanítványok és az ajánlásuk révén hozzám kerülő új tanítványok bizonyítják, hogy számukra megérte :-) Honlapomat tehát referenciának is szántam és bízom benne, hogy értékes tartalmat tudok átadni rajta keresztül az irodai és otthoni felhasználóknak, és egyúttal példát is mutatok a honlapra vágyóknak. Annyi tudást szeretnék átadni, amennyire éppen szükséged van! Ehhez kívánok kellemes felfedezéseket és találatokat. Gudics Éva E-mail a GevaPC-nek