Táblázatkezelés

TáblázatkezelésSzámítások, függvények, diagramkészítés, kimutatások, célérték keresés, adattárolás... mind-mind a táblázatkezelés témáiból.
Fő témánk az Excellel végzett munka, amely a listák esetében kapcsolódik az adatbáziskezeléshez, de olyan "élethelyzetekben" mint a pályázatkészítés, üzleti terv készítése, a vállalkozás pénzügyi követése, ... nélkülözhetetlen.

Swot analízis + swot sablon

Swot elemzés vagy swot analízis, az üzleti tervezés része. Az elkészítésének idejében tökéletesen képes tükrözni kisebb vagy nagyobb cég, vállalkozó, projekt külső és belső erősségek és gyengeségek feltérképezésére.

Ebben az írásban szeretném a swot elemzés lényegét meghatározni, majd ennek tükrében technikai segítséget adni az alkalmazásához.

Google Sheets - Google táblázatkezelés, túl az Excel-en

A világ legismertebb és leggyakrabban használt táblázatkezelője a Microsoft Excel. Évtizedek óta a piac legismertebb és legnagyobb szereplője. De az Excel mellett több olyan eszköz is van, amelyek funkciójában fel tudják venni már vele a versenyt. Ezek között pedig a Google Sheets talán a legismertebb.

CSV megnyitása Excel-ben, olvashatóan és használható módon

CSV megnyitása Excel-ben úgy, hogy az olvasható legyen és a táblázatkezelőkben szokásos rendezés, statisztika, diagramok, ... elkészíthetőek legyenek. CSV formátumban tölthető le sok-sok értékes információ a netről. Kiértékelni, kezelni ezeket remekül lehetne az excel munkafüzetben, de hogyan is nyissuk meg a CSV fájlt, mi a teendő ha olvashatatlan, ha kezelhetetlen.

Egyenletrendszer megoldása Excellel

Egyenletrendszer megoldása Excellel - lépésről-lépésre, s ha Excel, akkor máris indítsd a táblázatkezelődet, hogy végigcsináld velem.

Egyenletrendszer, értsd alatta a lineáris egyenletrendszert

A lineáris egyenletrendszer főbb ismérvei:

GevaPC Tudástár: 
Dátumok közötti napok száma Excel

Dátumok között eltelt napok számítása alatt két dátum között eltelt napok számát értjük. Ehhez a számításhoz 2 fontos dolgokat kell tisztáznunk: hogyan kell bevinni a dátumot és hogyan tárolja az Excel a dátumot. Ha ezt átolvasod - jól olvastad, csak át kell olvasnod, a számítás már gyerekjáték :-)

Dátum bevitele az Excel cellába

Ahhoz, hogy a számítást eltudjuk végezni, meg tudjuk határozni mennyi a dátumok közötti napok száma, ahhoz megfelelő módon kell bevinni a dátumokat. Gyanakodj, ha nem tudsz számolni a bevitt dátummal, akkor itt a kiváltó oka.

GevaPC Tudástár: 
CSV fájl formátum

CSV fájl formátum - mit jelent?

Sorokból álló szöveges fájl, a sorokon belül az egyes adatok, szövegrészek vesszővel vannak elválasztva, a vessző jelöli az egyes adatok végét. Találkozhatunk olyan CSV fájl formátummal is, ahol az elválasztó a pontos vessző. Ez a kettő a legelterjedtebb, de lehet az elválasztó jel a szóköz, tabulátor, ...nyilván olyan karakter az elválasztó, amely nem sűrűn található meg a tárolandó adatokban.

Százalékszámítás visszafelé

Százalékszámítás - előre :-) - ha a százaléklábat vagy a százalékértéket számoljuk. Százalékszámítás visszafelé, ha az alapot, azaz a 100% értékét számoljuk ki. Nézzük mindezt példákon keresztül:

Online százalékszámítás kalkulátorok

Százalékszámítás kalkulátor, amit már régóta kerestél :-)

Százalékláb, százalék érték és 100% kalkulációja egy oldalon: szamitasok.gevapc.hu/

Excel házifeladat naptár, excel naptár

Nincs még naptárad 2017-re, így május közepén? Már biztosan látod elkerülhetetlen a számítógépeden egy jól használható naptár!

Hogyan állj neki a naptár készítésnek az excelben, hogy legyen is naptárad, meg ne is kelljen sokat dolgoznod vele?

GevaPC Tudástár: 

Képlet, függvények bevitelére egy kis könnyed gyakorlat, egy-két alap függvény alkalmazására, táblázat másolására, ...sosem volt ilyen jó dolgod :-) mindez 5 videó kíséretében.

  • Egy kis könnyed gyakorlat képlet bevitelére,
  • egy-két alap függvény alkalmazására,
  • táblázat másolására,

... s mindez videókon, görgess lejjebb

Feliratkozás RSS - Táblázatkezelés csatornájára