Képlet, függvények, stb

GevaPC Tudástár: 

Képlet, függvények bevitelére egy kis könnyed gyakorlat, egy-két alap függvény alkalmazására, táblázat másolására, ...sosem volt ilyen jó dolgod :-) mindez 5 videó kíséretében.

  • Egy kis könnyed gyakorlat képlet bevitelére,
  • egy-két alap függvény alkalmazására,
  • táblázat másolására,

... s mindez videókon, görgess lejjebb

A feladathoz készítsd el az alábbi táblázatot: Éves forgalom táblázat

Éves forgalom táblázat
- az A6-os cellába írd be az Összesen szót és az AutoSzum ikonnal összesítsd a negyedéves adatokat; - az elkészült képletet másold a sorban, minden negyedéves oszlop alá. - írd be az F2-es cellába az Összesen szót, - az oszlopban számold ki az AutoSzum ikonnal az egyes termékek éves eladási darabszámát:


- a minimum kiszámításához vidd be az G2-es cellába a Minimum szót; - a G oszlopban határozd meg képlettel a termékeknél a negyedéves minimum eladás darabszámát:


- a H oszlopban határozzuk meg a negyedéves eladások maximális értékét; - a H2-es cellába vidd be a címkét: Maximum


- következzen az I oszlopban az Átlag kiszámolása; - az I2-es cellába vidd be címkeként az Átlag szöveget:


- A következő évben a forgalomnak 110%-ot kell elérnie, ehhez készíts táblázatot az A10:E14 tartományban, amely a C8-as cellában tárolt százalék érték alapján kiszámolja a következő évi forgalmat


MÉg egy táblázat készítendő: - amely megmutatja a a negyedévi forgalmak százalékos megoszlását az éves forgalomhoz képest. Természetesen ezt egyetlen képlet segítségével kell megoldani: (Link a videóhoz)

Utoljára módosítva: 
2020. április 04. 16:09