Levelezés, e-mail

E-mail, válasz, továbbítás,... Levelezés az interneten magánban és levelezési listákon, csoportokban. Mit kell tartalmaznia egy e-mail-nek, mire kell figyelni, hol találom az infókat,...
Tudatos levelezés a netikett tükrében.
Gmail fiók keresés

A Gmail fiók keresés funkciója sokkal több lehetőséget rejt, mint elsőre gondolnánk. Nézzük pl mik azok a paraméterek a keresésnél!

Gmail körlevél a címtárból, névjegyek használatával

Gmail körlevél - Gmail kör e-mail - elkészítése IS 2 elemből hozható létre: közös tartalom + adatbázis a változó részekhez.

Gmail címtár - névjegyek

Gmail Címtár - beszéljünk csak a névjegyekről! Középpontban a névjegyek, a tényleges adatok helye a használatban, jól bevált gmail fiókunkban. Mondhatjuk minden levelező fiók tartalmaz címtárat, azon belül a névjegyek - vagy mésként nevezett - adatok forrása. Egy névjegy egy személy.

Email visszavonás - Gmail

Amikor gyorsan elkészül a válasz email, egy villámgyors kattintás és már el is ment. Jártál már úgy, hogy ebben a pillanatban világosodott meg, kimaradt a mail-ből egy-két fontos mondat? Netán rákattintottál véletlenül az email küldés gombra, holott még be sem fejezted? ...majd magyarázkodhattál egy új üzenetben? most figyelj: a Gmailből visszahívható az elküldött email :-) erről írok most.

Gmail automatikus válasz az email-re

Legnagyobb örömömre tetszik a Google keresőnek ha róla és a kapcsolódó szolgáltatásokról írok, s persze hogy neki azért tetszik, mert nektek tetszik :-)

Ezt tanúsítja a csillagozott találat a gevapc.hu oldalairól, mindjárt a találati lista tetején.

Hangsúly, nyomatékIgen, lehet hangsúlyozni és nyomatékosítani az elektronikus levélben, természetesen jelekkel. Ahogyan érzelmeinket - vidámságunkat, szomorúságunkat, tréfáinkat kísérik a smiley-k, úgy jelezni tudjuk a hangsúlyt és nyomatékot írásunkban, szimbólumokkal. Erre a célra párosan használjuk a csillag és aláhúzás szimbólumokat, megjelölve a hangsúlyozni- vagy nyomatékosítani kívánt szöveg elejét és végét.

Flame off - egy jó ökölszabály"Légy konzervatív a küldésben és légy liberális a fogadásban. Nem szabad indulatos leveleket küldened (ezeket "flame"-nek mondjuk) még akkor sem, ha provokálnak.

Körlevél elektronikusan = kör e-mail

Számtalan területen megtanultuk már Worddel a körlevél készítést, s immáron használjuk is az egyszerű baráti összejövetelektől a hivatalos megbeszélésekig a résztvevők meghívására pl. Az elektronikus változata is remekül használható, most ennek a változatnak a lehetőségeit vizsgáljuk. Hívjuk kör e-mail-nek, elektronikus körlevélnek is.

GMail - Videó csevegés

GMail - Videó chatGMail - Videó chatGmail felhasználók rengeteg ingyenes szolgáltatáshoz hozzájuthattak az elmúlt időszakban, ahogy az ezt az írást tartalmazó könyvből is látszik (s ez még nem is teljes!) Most videó chat lehetőséghez jutottunk, erről szólok. (a videóbeszélgetések vajon beleférnek a mára már több mint 7 GB-os fiókba? még nem tudom, jelezd ha Te már igen! ti. a chat beszélgetések és hangos üzenetek ott tárolódnak automatikusan)
Hírlevelek: 
Gmail szabadságos üzenet beállítása

...szabadságos üzenet arra az időre, amíg nem vagy net közelben, nem folytatsz levelezést...

Feliratkozás RSS - Levelezés, e-mail csatornájára