Gmail fiók keresés

Gmail fiók keresés

A Gmail fiók keresés funkciója sokkal több lehetőséget rejt, mint elsőre gondolnánk. Nézzük pl mik azok a paraméterek a keresésnél!

Gmail fiók keresés, csak úgy :-) egyszerűen, bonyodalmak nélkül

Ugye láttad már a keresés mezőt, amikor a Gmail fiókodba bejelentkeztél? Nos, ez arra van - a Google erejével -, hogy az email-jeid között tudj keresni, a google email fiókodban.

 1. Te is örültél már annak, hogy egy elfelejtett információnak a nyomára bukkantál a levelező fiókodban. Jó nagy tárhely áll a rendelkezésedre - pontosan 15 Gigányi tárhely. Ugyan nem csak az email-k tárolására szolgál, hiszen a Google dokumentumoknak, táblázatoknak és Fotóknak is helyet kell itt találni, vagy nem tudsz többet email-t sem fogadni! (viszonylag baráti áron tudod még nagyobbra növelni ezt az ingyenes tárhelyet)  Nos, tehát nem lehet elég nagy ahhoz, hogy egyszer ne közelíts a beteléshez! Márpedig ekkora halmazban megtalálni egyetlen információt, az nem kis művészet! De nem a Google Gmail fiók tulajdonosnak!
 • írd be a keresett fogalmat vagy szót a kereső mezőbe és lássuk mit talál neked a Google!
  • ha csak így, egy kereső szót vagy kifejezést írsz a kereső mezőbe, akkor mindenütt keres a google a levelek között: címben, tartalomban, netán a címzett és feladó mezőben is, a beérkező levelek mappájában és az elküldött levelek mappájában is, azaz mindenhol mindent megtalál. Ő igen, de mi van velünk? :-) Így egy nagy halom emailt kapunk, amiben folytathatjuk a keresgélést, szinte reménytelenül.
  • a kereső mezőbe több szempont is beírható, pl a érkezés/írás dátumra vonatkozóan, ehhez paraméterezésre van szükség. A paraméterezési lehetőségeket végigvesszük, alább
 • a kereső mezőbe email címet is írhatunk, ezzel viszonylag jól be lehet határolni a keresett email-ket. Az eredmény email listában idő szerint rendezve kapjuk a találatokat. Ha idő intervallumra is szeretnénk szűrni a leveleket, akkor ismét paraméterezésre van szükség, lsd alább

Gmail fiók keresés paraméterezetten

Annyira jó dolgunk van a Gmail fiókban a kereséseknél! Nem csak hogy a Google gyors és kifinomult keresőmotorja rendelkezésre áll, de még a paraméterezést sem kell megtanulnunk :-)

 1. Gördítsd le a keresőmezőt, azaz kattints egyet a keresőmező jobb végébe!
 2. Szöveges beviteli mezőkbe írhatod be az összes szűrési lehetőséget, mindet, amit csak tudsz a keresett email vagy emailek felkutatására:
  összetett keresés lehetősége a Gmail fiók keresés mezőjénél
  A szűrés azonnal indítható, ahogy megadtad a keresés minden szempontját, ám szűrőként el is tárolhatod, hogy később bármikor csak indítani kelljen az azonos feltételeket tartalmazó keresést a gmail fiókod.
  - amint azt láthatod a képen én a szűrésre a címzett mezőt töltöttem ki, tehát egy email fiókra keresek rá;
  - lentebb láthatod, hogy az elküldött levelek között keresek;
  - és az elmúlt 6 hónap leveleit kérem kigyűjteni a találati listába;
  - csak azokat szeretném a listában megkapni, amelyek a 'gevapc' szót NEM tartalmazzák;
  - adhatnék még a keresés finomítására idő intervallumot napra pontos határértékekkel, a méretére vonatkozóan szűrhetném őket, de a mellékletek is lehet egy szempont
 3. A keresés indítását követően jókora listát kaptam, lsd alább a képet! A keresés tovább finomítható, ha van még információm hozzá.
  Nézd csak meg mit látsz a találati lista tetején, a keresés beviteli mezőben?
  a találati lista + a kereső mezőben a paraméterezett keresés
  1. is:sent - az elküldött levelek közötti keresést jelenti;
  2. from:(gevapc@gmail.com) - a feladó a zárójelek közé tett email fiók
  3. gevapc - előjel nélkül azaz plussz szerepel a szó az email tartalmában
  4. -informatika - nem szerepel benne az informatika szó, azaz minusz gevapc van odaírva
   Mindez az igazi paraméterezett keresés. A legördíthető grafikus kereső mezőknek köszönhetően nem kell megtanulnod ezeket a paramétereket, illetve ha jónak találod, akkor nyugodtan próbáld végig a grafikus keresési felületen beállítani más kerséseket és ezzel leszűrheted, hogy mire milyen paraméterekkel tudsz szűrni.
  5. ha a keresés finomításához még sem kell egy korábban beírt szűrő, akkor egyszerűen töröld ki a keresést az adott mezőnél.

Próbálkozz, nézd meg micsoda erő van a gmail fiókod keresés mezőjében :-) Használd ezt a funkciót, hogy könnyedén és gyorsan megtaláld azt a bizonyos emailt!

Gmail fiók keresés vagy Google fiók keresés?

Némileg keverednek a fogalmak - így a gmail fiók keresés leírásának a végén -, tisztázzuk a két fogalmat. A leírásban a gmail fiók keresésről beszéltem és nem érintettem a google fiókot.

A Gmail fiók része a Google fióknak

Így pontos tehát, ahogy ez utóbbi alcím mondja és írja. Bármely Google szolgáltatásba fogunk, létrejön először egy Google fiók. A google fiók birtokában bármely - ingyenes vagy fizetős - Google szolgáltatást használhatunk.

Amikor igénybe veszünk a Google-tól egy szolgáltatást(pl nyitunk egy email, azaz gmail fiókot, levelező fiókot, videót töltünk fel a youtube-ra, a fotóinkat feltöltjük a google képtárba, ...), akkor létrejön a google fiók. Ez a Google fiók tartalmazza a Gmail szolgáltatást és bámely más Google szolgáltatást, annak elérhetőségét. A Google fiók nyitó oldala személyre szabható, megjelenése és tartalma változtatható, ahogy neked jó.

Google fiók keresés

Igen, a Google fiókodban is tudsz keresni, részletekbe itt és most nem bocsájtkozom, legyen ez egy újabb írás. A tartalma nyilvánvalóan más, mint a Gmail-nél, így ez egy külön misét megér.

Keresés a Google fiókban

A Google fiók szolgáltatásait a Gmail fiókodból is elérheted, abból a bizonyos pöttyös menűből:

Google fiók szolgáltatásai a Gmail fiókból

nem hagytam ki valamit? ...

Utoljára módosítva: 
2021. szeptember 20. 10:31