Google Maps útvonalterv

GevaPC Tudástár: 
Google Maps - útvonalterv

Egyre sűrűbben tűnnek fel a neten a Google Maps-szel készített térképek. Immáron útvonalterv is készíttethető a Google Maps-en, magyarországi településekre is(a hír 2007-ből származik, megj.: szerző).

Írd csak be a Get direction lapon a kiindulási célpont címét (From:) és a célállomás címét (To:), s go... Kedved szerint nagyíthatod / kicsinyítheted a térképre berajzolt útvonalad bármely részletét.

A baloldali listában felsorolt 'fordulópontoknál' egy kattintással megnyitható az adott rész. Kiírja a távolságokat, kb időt ad a teljes út megtételére. No persze a lámpákat és dugókat nem képes beleszámolni :-)
Az ábrán látható a Szfvár-Budapest XI.ker Fraknó utca 26 útvonalterve. (magyarul még nem beszél a térkép) Remekül kirajzolja a megteendő útvonalat, amelyet természetesen megjeleníthetünk a sima térképpel, sattelites háttérrel is.


A Satellite térkép Szfváron pl meglehetősen távolról képes csak mutatni, míg Budapesten egészen közelről is láthatjuk az épületeket.


Felsőpáhok Árpád utca helyett viszont Héviz Árpád utcát hozza, hiába írom be neki az irányítószámot is, szóval irány az Útvonalterv.hu :-) A Google Maps által készített látványos útvonalterv a KML fájl segítségével átadható mások számára is, illeszthető a sajátgépen futó Google Earth világtérképre, link segítségével hivatkozható, mail-ben továbbküldhető, nyomtatható.

Utoljára módosítva: 
2020. február 03. 10:49
Hírlevelek: 
GevaPC ajánlatok: 
Kapcsolódó írások: 
Ezt se hagyd ki: