Inkognitóban a Google Chrome böngészővel

GevaPC Tudástár: 
Chrome inkognitó bekapcsolásaRoppan egyszerű az eset: a család egy számítógépet használ - netán a munkahelyen többen egyet - s olyan oldalakat látogatnánk meg, amelyet nem kötnénk a többiek orrára :-) Nos ilyenkor jön jól a Google Chrome inkognitója. Az inkognitóban felkeresett oldalak információi törlődnek az oldal bezárása után: - kifejezetten ilyen típusú ablak lapjain megnyitott weboldalakról van szó. A Chrome jobbszélső, kis francia kluccsal illusztrált menüjéből érhető el az Új inkognitóablak Hasonló funkcióval más böngészők is rendelkezhetnek. Mindez egy kényelmi szolgáltatás csupán, hiszen ha elég elővigyázatosak voltunk, korábban egyszerűen töröltük az előzmények közül a meglátogatott lapokat. A FireFox-ban pl a Nézet menűből állíthatjuk be, a baloldalon megjelenő Oldalsávban az Előzményeket, amelyet a böngésző - nagyon emberközeli léptékkel - napokra tárolva jeleníti meg. A linkeken aztán jobb egérgombbal kattintva törölhetjük a nyilvántartásból a felkeresett weboldalakat. A lebukás veszélye a nyilvántartásban szereplő oldalakkal fennáll, hiszen nem csak az előzményekben kutakodó, feledékeny egyéb családtagok buktathatnak le, hanem a böngésző címsávjába beírásnál automatikusan megjelenő címekkel is. Ha töröltük a nyilvántartásból, vagy most már pofonegyszerűen inkognitóban megnyitott oldalak nem buktatnak le :-) hurrá :-) Van egy rossz hírem is, vállalati hálózaton a tiltott oldalak inkognitóban sem látogathatók...
Hírlevelek: