Adatbázis-kezelés

Adatbázis-kezelés
Felhasználói tudástár a nagy mennyiségű adatok tárolásával, adatok visszakeresésével kapcsolatban. Helye van itt az adatbázis kezelők működtetésének problémáinak is. Fő témakörök: Access adatbázisok és MySQL
Nézz körül az ECDL Súgó Adatbázis-kezeléssel foglalkozó fejezeteiben is!
Excel - CSV fájlok

Az Excel program táblázatkezelő alkalmazás, amely nem csak az xls, xlt-, vagyis nem csak a saját maga által létrehozott fájlokat ismeri - azaz tudja megnyitni és más formátumban menteni az elkészített táblázatot, munkafüzetet. Íly módon válhat híddá az Excel az adatbázis-kezelők felé, a csv fájltípus révén. ...erről olvashatsz itt

ECDL adatbázis-kezelés modul 9. vizsgafeladatából a jelentés készítést és a hozzá kapcsolódó számítást oldjuk meg - bemutatása videón. a videón a teljes megoldás látható, ha ezt hasznosabbnak ítéled meg saját magad számára, akkor azonnal lapozhatsz az írás aljára... (előfizetők számára készült tartalom, bejelentkezést követően érhető el)

Adatbáziskezelés KapcsolatokAdatbáziskezelés Kapcsolatok ... az adatbázis táblák között

Az adatbázisunk fő eleme a tábla, vagy adattábla.

>A táblát megnyitva az adatlap nézetben láthatjuk. Ebben az adatlap nézetben elvégezhető műveletekről szól ez az írás: - megtudhatod hogyan és mit lehetséges kijelölni, - hogyan változtathatod meg az oszlopok sorrendjét, - hogyan rejtheted el és fedheted fel az oszlopokat, - mit jelent és mi az értelme az oszlopok rögzítésének vagy fagyasztásának, - miként lehetséges az oszlopszélesség és a sormagasság megváltoztatása.

Indexelés az adatbázisban

kulcs mező - elsődleges indexelés az adatbázisban, az adattáblábanMi az az indexelés az adatbázisban? Az adatbázisok alapeszméje, hogy nagy mennyiségű adatokat úgy tárol el, hogy gyorsan, könnyen és egyértelműen visszakereshetők legyenek a tárolt adatok, információk legyenek nyerhetőek belőle.

A gyors visszakeresést segíti és gyorsítja az indexelés.

Hírlevelek: 
GevaPC Tudástár: 

Adatbázis adatmodellek, adat és információ

Adat és információ

Mint azt tudjuk, az adat észlelhető, érzékelhető, felfogható ismeret, amelyből értelmezéssel, kiértékeléssel válik új információvá.

Adatnak tekintjük a tényt, állapotot leíró értéket, egyszerűbben fogalmazva az adat egy konkrét érték. Alapja minden további számításnak, információnak, származtatott értéknek. Az adatokkal számolunk, következtetéseket vonunk le belőlük, vagyis további információt nyerünk belőlük. Ilyen adat lehet pl.:
Access adatbázis kezelés - egy speciális szeglet a témában

Egyik témakörünk biztosan az MS Office programcsomag adatbáziskezelő programja lesz az Access. A programcsomag hatalmas nagy tudástárának köszönhetően sokan használják az irodákban és otthon is ezt a programot. Nekik elsősorban, legalábbis úgy érzik, maga a program használata jelenti a nehézséget, pedig a program használata csak másodlagos. Ami ettől sokkalta fontosabb, hogy egy megfelelő gondolkodásmód alakuljon ki, tisztában legyen magával az adatbáziskezeléssel, ezen belül is a relációs adatbázis ismeretével.

Feliratkozás RSS - Adatbázis-kezelés csatornájára