Adatbázis-kezelés

az adatbázis-kezelés témában érintett tartalmak kerülnek kiküldésre a listára feliratkozók számára

Beszéljünk e két, közeli terület kapcsolatáról. Igen, jól látod: a kettő egymáshoz közeli terület még ha felhasználóként nem is így érzed, amikor adatbázis-kezeléssel kezdesz foglalkozni. Ilyenkor inkább kedvedet szegi hogy a már jól átvett gyakorlattal szemben itt egy kicsit másként kell gondolkodni, másként kell a munkához hozzáfogni. Beszéljünk tehát e két-, viszonylag közeli terület kapcsolatáról.
Paragrafus árnyékkalEzt szinte nem is kell tanítani, a többség tudja, hogy csak egy jobbegérgombos kattintás a képen és a gyorsmenüből máris menthető a sajátgépre a kép. Egy kicsit azért többről szeretnék most írni, mint internetes, számítógép kezelési alapismeretről,- képekhez kapcsolódó jogi vonatkozások, olvasd csak tovább.

Adatbáziskezelés KapcsolatokAdatbáziskezelés Kapcsolatok ...

3. feladat

ECDL 5.modul adatbázis-kezelés 3. vizsgafeladatának megoldása

...lépésről-lépésre Az adatbázist egyszerű dupla kattintással megnyithatjuk és meg is nyílik ha a gépünkre telepítve van az Ms Access program. Az adatbázis ablakban dolgozunk tovább, vagyis az Access program ablakán belül.

Hírlevelek: 

Bevihető értékek korlátozása - érvényességi szabály, adatbázis kezelés

Egyik remek eszköz a tévesztések, elgépelések elkerülésére, ha a bevihető értéket legalább a nagyságrendileg behatárolhatjuk - egy vagy több nullával többet beütve már jelentős hibát visz az adatbázisba, s utólag már keresgélhetjük a hiba okát...

Érvényességi szabály

Hírlevelek: 

Az adatbázisunk fő eleme a tábla, vagy adattábla.

>A táblát megnyitva az adatlap nézetben láthatjuk. Ebben az adatlap nézetben elvégezhető műveletekről szól ez az írás: - megtudhatod hogyan és mit lehetséges kijelölni, - hogyan változtathatod meg az oszlopok sorrendjét, - hogyan rejtheted el és fedheted fel az oszlopokat, - mit jelent és mi az értelme az oszlopok rögzítésének vagy fagyasztásának, - miként lehetséges az oszlopszélesség és a sormagasság megváltoztatása.

Indexelés az adatbázisban

kulcs mező - elsődleges indexelés az adatbázisban, az adattáblábanMi az az indexelés az adatbázisban? Az adatbázisok alapeszméje, hogy nagy mennyiségű adatokat úgy tárol el, hogy gyorsan, könnyen és egyértelműen visszakereshetők legyenek a tárolt adatok, információk legyenek nyerhetőek belőle.

A gyors visszakeresést segíti és gyorsítja az indexelés.

Hírlevelek: 
GevaPC Tudástár: 
Feliratkozás RSS - Adatbázis-kezelés csatornájára