Honlapkészítés

Szeretnéd önállóan készíteni honlapodat?
Segítségül fogadd a rovat írásait! A kezdő html lépésektől, a css-en át egészen a Javascript, PHP írásig találhat tippeket, linkeket, letölthető segédleteket. A kódoláson túl, az e-marketing szempontok nagyon fontosak már a tervezés szakaszában, erről is írunk.
Némi WYSIWYG honlap szerkesztést - honlapkészítéshez - is találhatsz az ECDL Súgóban is.

Keresőoptimalizálás/SEO útmutató

Kezdő weboldal- vagy webshoptulajdonosok gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy elkészül a csúcsszuper, vadonatúj weboldaluk, de egyszerűen nem jönnek a látogatók, érdeklődők, vásárlók. A lehető legrosszabb dolog, amit ekkor tehetünk, hogy feladjuk az egészet.

Weboldal készítés - milyen szín domináljon

A zöld a harmóniát és a növekedést jelképezi. Ezt a színt legtöbbször a természettel és a környezetvédelemmel kapcsoljuk össze. Ha valaki annyit mond, legyél zöld, rögtön tudjuk, hogy a környezettudatos életvitelre gondol.

számítógépes képszerkesztésszámítógépes képszerkesztés

Számítógépes képszerkesztés

A számítógépes képszerkesztés fogalma alatt van ki a digitális gépével készült felvételek átméretezését érti, van ki a saját fotójának a korrigálását, s van ki rajzolást ért, s sorolhatnám még... a számítógépes képszerkesztés mindehhez szükséges ismeretet magában foglalja. (és sokkal élvezetesebb, mint amit a fogalom sugall, ezért könnyű megtanulni is) Nézzük milyen munka avagy éppen hobbi területen-, és miben jön jól a számítógépes képszerkesztés ismeret.

Alapvető HTML tagek: bekezdés és címsorok

http://

A html leggyakrabban használt tagjei azok, amelyek segítségével szöveget lehet megformázni. Gondoljunk csak a szövegszerkesztésnél használt formázási lehetőségekre: Ott is és itt is fontos a mondandónk hangsúlyozása, a fontosabb részek kiemelése!
A szöveges rész nagyobb része - az úgynevezett kenyérszöveg - kerül bekezdésekbe, amelyeket a címsorok segítségével tudunk megfelelő részekre tagolni.
A html dokumentum e két formázási lehetőségéről - bekezdés és címsorok - olvashatsz alább.

...egy vissza nem térő lehetőség számotokra, képszerkesztés suli belépő

Gimp Suli belépő sorsolásGimp Suli belépő sorsolás1996 augusztusa óta működik a gevapc.hu honlap. Számtalan írás, ismeret és kérdés-felelet került már fel, olvasható ebben a folyamatosan bővülő tudástárban. A legfontosabbak a regisztrált felhasználóink, hiszen honlapunk az Ő mindennapjaikat hivatott megkönnyíteni a számítógépen végzett munkájukban, tanulásban. Kizárólag GevaPC felhasználóknak szól az ajánlat,
olvasd tovább...

A rovat előző írásában a videók honlapba történő beágyazásáról írtam, nézzük meg most milyen egyszerűen tudunk saját k

Videók a honlapon, YouTube és társai

Honlap tulajdonosok gyakori kérdése a videók megjelenítése a honlapon. Pl egy média szereplést követően nagyon megnyerő tud lenni, ha a saját honlapon megtekinthető ez videó felvételről.

Lehet egy reklámfilm is a cégről, amelynek természetesen a saját honlapon van a helye. Ebben az írásban egy gyors és frappáns megoldást ajánlok arra az esetre ha még nem tudja eldönteni kell-e fejlesztés a saját honlapon vagy akár e nélkül is megvalósítható a videó beágyazása. (menet közben biztosan kiderül, még mielőtt pénzt áldoztunk volna rá)

Domain regisztráció .hu domain név regisztrációja

Domain regisztráció Amikor honlapot készíttetsz, saját címet szeretnél a honlapodnak az interneten, akkor szükséged van a domain név regisztrációjára.

...amit a html tag-ekről tudni kell Az első leckében elkészítettük az első és lehető legegyszerűbb html oldalt, amellyel megjelenítettünk egy üzenetet. Hurrá! Értelmezzük a beírt kódokat és szabályokat a kódíráshoz.

Fotók szerkesztése
A digitális masinákkal készített fotók a legritkább esetben használhatók egy-az-egyben a honlapokon, szöveges dokumentumok illusztrálásához: legalább a méretét csökkenteni kell (ha neked még sosem volt erre szükséged, akkor ne is olvasd tovább, nem neked szól :-) Egy remek szabad szoftvert találtam a fotók átméretezéséhez és a legszükségesebb szerkesztésekhez: FastStone Photo Resizer
Feliratkozás RSS - Honlapkészítés csatornájára