Képszerkesztés

GevaPC Tudástár: 
számítógépes képszerkesztésszámítógépes képszerkesztés

Számítógépes képszerkesztés

A számítógépes képszerkesztés fogalma alatt van ki a digitális gépével készült felvételek átméretezését érti, van ki a saját fotójának a korrigálását, s van ki rajzolást ért, s sorolhatnám még... a számítógépes képszerkesztés mindehhez szükséges ismeretet magában foglalja. (és sokkal élvezetesebb, mint amit a fogalom sugall, ezért könnyű megtanulni is) Nézzük milyen munka avagy éppen hobbi területen-, és miben jön jól a számítógépes képszerkesztés ismeret.

Jársz iwiw-re, facebook-ra, netlog-ra,... ?

Akkor bizony a fotók miatt igen, szükséged van arra hogy a képeket szerkeszteni tudd: méretezni, vágni, korrigálni, retusálni,... ugye milyen borzasztó amikor rákattintasz valamely közösségi portálon az ismerős által feltöltött képet és az iszonyatosan lassan és 'csikorogva' töltődik?

Blogolsz?

Gimp logoIgen, szükséged lehet minden egyes tartalombeküldésnél, amikor a mondandódat fotóval, képpel, ábrával szeretnéd kiemelni, még érthetőbbé tenni... ... tudnod kell mekkora méretű, milyen felbontású képekkel érdemes manipulálni, hogy azok élvezetesek legyenek és e mellett még gyorsan be is töltődjenek...

Oktatatsz, tanítasz, előadást tartasz?

A prezentációval is úgy szép egy előadás, ha megjelenésében a tartalomhoz illő és azt támogató grafika kerül a prezentációra, sokkal jobban odavonzza a nézők figyelmét egy grafikai programban elkészült rajz, ábra vagy egyéb montázs, mint a prezentációs program beépített lehetőségeit használnád, de legalábbis az összetettebb ábráknál jobb ha nem a prezentáció készítő programban készülnek. Egy önálló fájlban lévő kép ugyanis akárhány programmal, annak dokumentumában használható, míg a prezentációban készült kép leginkább csakis prezentációban.

Vállalkozó vagy online megjelenés nélkül?

Papír munkád biztosan van - bárcsak ne lenne ennyi, de hát van. Amikor névjegyet adsz, árajánlatnál jó lenne 'cégesen' megjelenni, céges papírral, vagy az ügyfélhez leülni kezedben egy céges dossziéval,... :-) Mind-mind akkor lehetséges, ha a papírokon azonos képi világgal kialakított grafika díszlik rajtuk, ettől céges a papír körülötted. Nem árt ha tudod használni a logot, tudod a dokumentumnak megfelelő méretet kialakítani, ettől már csak az a jobb, ha a céged logoját is el tudod készíteni: az elképzeléseidet azonnal képi megjelenésbe fordíthatod.

Vállalkozó, cég honlappal?

Naná hogy kellenek a képszerkesztési ismeretek :-) Minden előzőleg leírt eset beleesik ebbe a kategóriába: tudnod kell netre, képernyőre optimalizálni a képeket, javítani, retusálni, vágni,... Csakis megfelelő ismeretek birtokában vagy képes a grafikákkal növelni a megjelentetett anyag nívóját, csakis megfelelő ismeretek birtokában tudod odavonzani a netezők figyelmét...

Szülő, gyermek, tanár, óvónéni, ...?

animációanimációKépek nélkül elképzelhetetlen a család, óvoda, iskola, bölcsöde élete képek nélkül. Meghívók, köszöntő kártyák, ültető kártyák a bulin, családi összejövetelen, ajándékkísérő kártyák,... Sokkal kedvesebb egy ajándék saját készítésű kísérő kártyával, szívhez szólóbb az invitálás egy fotómontázzsal... a grafika akár többet is beszél mint egy-egy mondat, hosszú beszéd :-)

Éjjel-nappal nyitva tartó tanteremre van szükséged!

egy olyan helyre, ahol a munkád és családod mellett akkor tanulhatsz, amikor éppen időd engedi, minden kéznél van: ismeret anyag, magyarázó videók, szótár, gyakorló feladat a kellékekkel, s nem utolsó sorban ellenőrizni is tudod a tudásodat. Ilyen éjjel-nappal nyitva tartó tantermet - azaz virtuális tantermet ajánlok:

Nem a Mikulás hozta :-)

Gimp Suli éjjel-nappalGimp Suli képszerkesztésMenj bátran a Gimp Suliba, nézz körül - akár egy sétát is tehetsz a bejáratánál lévő videóval, kérdezz ha kell, és dönts gyorsan, mert pár napig érhető csak el 20% kedvezménnyel a tantermi belépő, sőt a legelső jelentkező további 20% kedvezményt kap, azaz a leggyorsabb összesen 40% kedvezményre számíthat. (ha kevesebbel is beéred első körben, akkor nézd meg milyen szolgáltatások kapcsolódnak még a képszerkesztéshez, amely az ECDL modul vizsgára való felkészülést is nyújtja) szóval légy gyors és arasd le a babérokat a képszerkesztési ismereteiddel: vegyél Gimp Suli belépőt vagy vedd meg családod valamely tagjának karácsonyi ajándékként.
Utoljára módosítva: 
2017. október 15. 20:43
Hírlevelek: 
GevaPC ajánlatok: