S.O.S

S.O.S problémák és válaszok

A számítógép számos "élethelyzetben" nyújthat hatékony támogatást, pl pályázatírás, pénzügyi terv készítése, munkakeresés, árú rendelése, határidős munkák követése, szakmai ismeretek bővítése, partnerek keresése, pályaválasztás, munkakeresés, pályázatírás...,... Ebben a rovatban ilyen élethelyzetekre igyekszünk számítógépes ismereteket nyújtani: mind-mind a számítógép alkalmazásának tükrében.

Home office: Hogyan alakítsunk ki ideális munkaállomást otthon?

Home office, azaz az otthoni munkavégzés egyre népszerűbbé válik, ezért fontos, hogy otthonunkban megfelelő munkaállomást alakítsunk ki. Az Online Média nagyban segíti ezek terjedését. Az ideális munkakörnyezet nemcsak a hatékonyságot növeli, hanem hozzájárul a testi és lelki jóléthez is.

Keresőoptimalizálás/SEO útmutató

Kezdő weboldal- vagy webshoptulajdonosok gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy elkészül a csúcsszuper, vadonatúj weboldaluk, de egyszerűen nem jönnek a látogatók, érdeklődők, vásárlók. A lehető legrosszabb dolog, amit ekkor tehetünk, hogy feladjuk az egészet.

Tippek a Google Drive használatához

Valószínűleg már mindenki hallott a Google Drive-ról. Ez a cikk kiváló támpont lesz a számodra, hiszen megismerkedünk a használatával és számos tippet adunk, amelyeket munkád vagy iskolai tanulmányaid során felhasználhatsz.

online Coaching

Amikor el szeretnénk menni egy coach szakemberhez, akkor az online lehetőség egy tökéletes opció sokak számára. Ennek oka, hogy legalább annyira személyes, mint az élő konzultáció – és mindenki az otthona kényelméből veheti igénybe a szakember munkáját. Mégis, milyen elektronikus eszközökkel tehető igazán kényelemessé ez a szolgáltatás – mire kell odafigyelni IT tekintetben? Mutatjuk!

Mennyibe kerül manapság a villanyszerelés egy informatikai cégnél

Amikor IT infrastruktúra kiépítésére kerül sor, akkor legelőször mi szokott az emberek eszébe jutni? Hogy ez mennyire kemény feladatot jelent a legtöbb vállalat számára. Nem csupán azért, mert nehéz jó villanyszerelőt szakembert találni, hanem azért is, mert a költségek előre tervezhetősége sokszor bizony feladja a leckét a cégvezetők számára.

Gimp Suli - képszerkesztési ismeretek online

Gimp Suli a régi jól bevált virtuális tanteremben - frissítve, megújítva.

A Gimp Suli nem egy új találmány, sokkal inkább egy jól bejáratott virtuális tanterem.

Podcast készítés 1x1 - podcast appok

Podcast készítés és követés, azaz podcasting, ám először pontosítsunk. Nézzük meg mivel és hogyan készíthető. Szükséged lehet rá, mint vállalkozó, weboldal tulajdonos, blogger, virtuális asszisztens(VA).

Sportfogadás amerikai foci

Sportközvetítések alatt gyakran elhangzó kijelentés: fogadjunk, győzünk! Komolyan is gondolod, ki is próbálnád? … tudod milyen a sport! Akkor biztos a győzelem, ha már lefújták-, ha véget ért a küzdelem. A papírforma a sport területén bármikor megbukhat.

Swot analízis + swot sablon

Swot elemzés vagy swot analízis, az üzleti tervezés része. Az elkészítésének idejében tökéletesen képes tükrözni kisebb vagy nagyobb cég, vállalkozó, projekt külső és belső erősségek és gyengeségek feltérképezésére.

Ebben az írásban szeretném a swot elemzés lényegét meghatározni, majd ennek tükrében technikai segítséget adni az alkalmazásához.

Használt laptop, használt monitor

Ma már mindenkinek szüksége van számítógépre a munkájához. Miközben az okoseszközök és az okostelefonok széles körben teret hódítanak maguknak, elengedhetetlen, hogy egy hétköznapi ember rendelkezzen egy számítógéppel, legyen az asztali gép vagy laptop.

Feliratkozás RSS - S.O.S csatornájára