Milyen elektronikus eszközök szükséges az online coaching ülésekhez?

GevaPC Tudástár: 
online Coaching

Amikor el szeretnénk menni egy coach szakemberhez, akkor az online lehetőség egy tökéletes opció sokak számára. Ennek oka, hogy legalább annyira személyes, mint az élő konzultáció – és mindenki az otthona kényelméből veheti igénybe a szakember munkáját. Mégis, milyen elektronikus eszközökkel tehető igazán kényelemessé ez a szolgáltatás – mire kell odafigyelni IT tekintetben? Mutatjuk! (extra tipp: ha szeretnénk coaching témában olvasni, akkor látogassunk el a coachingegyetem.hu blogjára!)

Milyen online meeting eszközök a legjobbak?

Zoom. A Zoom a COVID19 idején vált rendkívül ismertté és népszerűvé. Viszonylag sok felhasználót elbír, könnyen használható és felhasználóbarát – ennek köszönhetően a legtöbben ismerik és preferálják.

Teams. Picit nehezebb telepíteni és használni, egy informatikai dolgokhoz kevésbé értő coach vagy kliens lehet, hogy egy kicsit jobban kénytelen lesz megküzdeni ezen eszköz használatával.

Skype. Rendkívül egyszerű használni, és gyors, stabil kapcsolatot képes létrehozni, üzenetváltási lehetőséggel, opcióval. A regisztráció mindössze pár percet vesz igénybe a telepítéssel együtt, így rendkívül népszerű a használata.

Google Meets. Nem kell hozzá telepíteni semmilyen eszközt – csak rá kell kattintani a linkre, és már használhatjuk is a tökéletes megoldást. Talán ez a leginkább közkedvelt minden megoldás közül.

Egyedi céges infrastruktúra. Amennyiben rendkívül bizalmas információk átadására kerülne sor, könnyen megeshet, hogy a megrendelő ragaszkodni fog ahhoz, hogy külön szoftvereket használjanak a célra. Ez érthető – ilyenkor a coachnak is telepítenie kell ezen elektronikus programokat.

Amire szükség lesz

Íme, egy rövid lista arról, hogy mire lesz mindenképp szükségünk.

Stabil internetkapcsolat. A jó internetkapcsolat mindig megéri az árát – hiszen ez biztosítja, hogy az ülés során nem fog a vonal megszakadni. Érdemes lehet több szolgáltatóval is szerződést kötni annak érdekében, hogy mindig dűlőre jussunk legalább az egyikkel.

Egy jó PC vagy mobiltelefon. Érdemes inkább asztali eszközt használni, hiszen sokkal higgadtabb és nyugodtabb munkavégzésre lehetünk képesek, amennyiben leülünk az asztalhoz és úgy próbálunk meg jegyzetelni. A mobiltelefon inkább legyen másodlagos opció.

Nyugodt, higgadt környezet. Ha nyugodt környezetben dolgozunk, akkor egészen biztosra vehető, hogy teljes mértékben be tudjuk majd fogadni a felénk áramló információkat, tanácsokat. Érdemes lehet bezárni magunkat a szobába, vagy valamilyen hangfalat használni.

Valamilyen jegyzettömb. Ez lehet akár elektronikus is, vagy egy papírlap – a lényeg, hogy tudjunk jegyzetelni, hiszen így maradnak meg a lényeges információk a teljes ülésről.

 

Utoljára módosítva: 
2023. november 06. 15:38