Online vonatjegy vásárlás

Internetes Jegyértékesítési szolgáltatás indult 2008. júniusában a MÁV_START-nál - immáron interneten keresztül is megvásárolhatjuk a vonatjegyünket. (a korábban megszokott elvira.hu automatikusan a mav-start.hu-ra irányít át) Az online vásárlás menete részletesen, ábrákkal támogatott leírásban pontosan tudható előre is a címen, itt most csak az egyes lépések legfontosabb információit emelem ki: A vásárlás elsődleges feltétele, hogy fizikailag legyen a közeledben egy vasúti automata jegykiadó, amely valójában egy érintőképernyős automata (kioszk), ahol a jegyedet átveheted. A mellékelt fotón a székesfehérvári állomáson levő kioszk (a baloldali kék) látható. A folyamatosan telepített automaták listája megtekinthető, tudható innét. Fizetés online dombornyomott kártyával vagy OTP Direkt szolgáltatással, közvetlenül a bank kezelőfelületéről.

A vonatjegy vásárlás lépései

  1. Regisztráció - az interneten megszokott módon zajlik, e-mail és használni kívánt jelszó adandó meg, majd aktiválni kell a regisztrációról kapott e-mail segítségével.
  2. Bejelentkezés vonatjegy vásárláshoz az eTicket nyitóoldalán
  3. Útvonal kiválasztása: honnét - hova és mikor (dátum)
  4. Járat kiválasztása: a megadott napon pontosan melyik járattal - indulási időpont alapján. A kiválasztáshoz megtekinthetők természetesen a járat egyéb jellemzői is, majd a sorában egy 'jegyvásárlás' feliratú gombbal kezdeményezhetjük az online fizetést.
  5. Jegy kiválasztása: típusa, jellege, darabszáma, kedvezmény, ... Választhatod pl a menettérti jegyet is, ekkor külön 'szálon' kiválaszthatod a visszautat is. A jelek szerint mindenre gondoltak a fejlesztők :-D, az utazás minden paramétere beállítható, megadható
  6. Pót/Helyjegy foglalás lehetősége akkor jelenik meg, ha olyan járatot választottál, amely helyjegy vagy pótjegy köteles.
  7. A 'Fizetés' feliratú gombbal kezdeményezhetjük a tényleges fizetést, a kiválasztás szerinti jegy árának utalását, amikor is minden adat megjelenik: fizetendő összeg, jegy részletei. Egy utolsó ellenőrzés... tovább lépés a 'Banki fizetés' feliratú gombbal
  8. Banki fizetés Az OTP Bank Internetes fizetői felületére jutva, a bank felületén kell megadni a bankkártya adatait a fizetéshez. Az itt megadott bankkártya adatokat a szolgáltató nem ismeri meg, azokat közvetlenül a bank dolgozza fel.
  9. Vonatjegy átvétele: a banki fizetést követően egy 10 számjegyű kódot kapunk, amelyet az automatánál begépelve - kapjuk meg az utazásra jogosító menetjegyünket. A kód később is elérhető számunkra - érvényes vagy lejárt megkülönböztetéssel. A regisztrációnál megadott e-mailre lekérhetjük a kódot, de elegendő, ha feljegyezzük magunknak és mihamarább ki is kérjük az automatából.
Online vonatjegy vásárlás előtt tehát feltétlenül ellenőrizzük, hogy van-e elérhető közelségben jegykiadó automata és fizetés után a 10 számjegyet feltétlenül jegyezzük fel/meg, jegyünket a lehető leghamarabb vegyük is át! Próbáltad már? Vásároltál már interneten keresztül vasúti jegyet? Kérlek, hozzászólásoddal oszd meg velünk itt a tapasztalataidat, köszönjük szépen.
Utoljára módosítva: 
2017. november 16. 19:40
Hírlevelek: