Szövegszerkesztés

Minden, amely valamely módon érinti a szöveges dokumentumok kezelését, elkészítését, módosítását...

legyen szó bármely szövegszerkesztő programról, editorról,
az MsWord-ről, Jegyzettömbről, html editorokról, ...

Szerkeszd Word-ben a pdf dokumentumot, azaz pdf to docx

Pdf dokut szerkeszd Word-ben, azaz 'pdf to docx'! Pdf dokumentumot Word-ben nyitjuk meg(miután konvertáltuk .docx fájlba) és szerkesztjük, de beszélünk a másik irányról is, azaz word dokumentum mentése pdf fájl-ba

Gmail körlevél a címtárból, névjegyek használatával

Gmail körlevél - Gmail kör e-mail - elkészítése IS 2 elemből hozható létre: közös tartalom + adatbázis a változó részekhez.

Kiskapitalis (small caps) karekter formázás

Kiskapitális - angolul small caps - kontra iniciálé. Kérdeztétek, tessék az összehasonlítás: eredetük, megjelenésük, elkészítésük, hatás... Szövegszerkesztő program dokumentumában - mint pl a Ms Word dokumentumában. Google tud kiskapitálist vagy iniciálét? ...olvass tovább, megtudod :-)  ...hogy NE robot módjára formázz :-)

Számolás Wordben - számoló a szövegben, nem csak összeadás

Számolás a Wordben, a word dokumentumban mindig is volt és van is: a kijelölt szövegrészben szóközzel elválasztott számokat összeadja, kijelzi pár másodpercig a program állapotsorában és vágólapra másolja.

Teljes szöveg kijelölése, Word

Teljes szöveg kijelölése a word dokumentumban hogyan lehetséges? ...kérdeztétek, itt van 4 féle megoldás. A leírtak ráadásul nem csak a word dokumentumban használható, használható más szövegszerkesztőben és editorban is.

Kiskapitalis-, nagybetűs szövegformázás

Kiskapitális - angolul small caps - egy megjelenésében szép formázás. A kiskapitális betűstílus kiemel és rátereli a figyelmet az ezzel megformázott szövegrészre. A szövegformázás lényege, hogy a mondandónkat írásban könnyedébben megértessük az olvasóinkkal.

GevaPC Tudástár: 

Nagybetűs kontra Kiskapitális

Kiskapitális és nagybetűs formázás űrlapjaGyakran használt kiemelési forma a csupa nagybetűkkel szedett szövegrész (bánjunk vele csínján, mert az interneten kiabálást jelent!), s ennek egy különleges formája a kiskapitális betű formázás: minden második ecdl vizsgafeladatban jelen van. A mellékelt Betűtípus párbeszéd ablakban is látható helyen, a szöveg effektusok között találjuk mindkét formázás beállítási helyét.
Hírlevelek: 
GevaPC Tudástár: 
IniciáléRégen az okmányokat, leveleket díszes betűvel, úgynevezett iniciáléval kezdték. Az egyes könyv szakaszok vagy fejezetek kezdőbetűinek díszessé formálására a szövegszerkesztő programok is lehetőséget adnak. (a weben nem értelmezett az iniciálé, ám megoldható, hogy a honlapon nagyobb és más betűtípussal jelenjen meg akár egy-egy karakter is) Ms Word-ben bekezdés első betűje vagy szövegének eleje formázható iniciálévá, a hogyanért olvass tovább.
Sablonok naptárhozNekem leginkább így év elején jut eszembe ellátogatni a netre ingyenes sablonokért - templétekért - a netre, mert kinyomtatnék egy heti naptárt, vagy csak egy vonalas lapot jegyzeteléshez, ... Sablonokkal dolgozunk, sok-sok más területre is jól jön egy-egy előkészített formátum, megjelenés a dokumentumainkban is.
Hiperhivatkozás a Word dokumentumban

Abszolút a mindennapok részévé váltak a hiperhivatkozások - kattints ide, kattints oda, s hetedhét országon is túl járhatsz a neten. Az alkalmazások beépítették funkcióik közé, így állhatott elő az a helyzet, hogy amikor word dokumetumot írunk, többször inkább megszabadulnánk a hiperhivatkozásoktól.

Feliratkozás RSS - Szövegszerkesztés csatornájára