Teljes szöveg kijelölése, Word

GevaPC Tudástár: 
Teljes szöveg kijelölése, Word

Teljes szöveg kijelölése a word dokumentumban hogyan lehetséges? ...kérdeztétek, itt van 4 féle megoldás. A leírtak ráadásul nem csak a word dokumentumban használható, használható más szövegszerkesztőben és editorban is.

1. Teljes szöveg kijelölése a szövegben - egérrel

Az egér használata - laptopon természetesen a touchpad is  - a lehető legegyszerűbb megoldást szolgáltatja a teljes szöveg kijelölésében:

 • A szöveg bármely sora elé mozgassuk az egérmutatót, majd kattintsunk 3-szor egymás után.
  - akkor kerül jó helyre az egérkurzor, ha az felvesz egy jobbra felfelé mutató nyíl formát. Ebben a pozícióban kell 3-t kattintani(ugye tudod, hogy a kattintás a bal egérgombbal történő kattintást jelenti!)
  - a három kattintást egymást követően, a duplakattintás gyorsaságánál kicsit lassabban kell csinálni. Némi gyakorlás és menni fog, ne add fel ha elsőre nem sikerülne
  - ellenőrizd a kijelölést, a szövegnél lévő görgető sáv használatával, ha a teljes dokumentum szövege nem fér el a képernyődön. A görgetősáv használatával nem szűnik meg a kijelölés, ebben biztos lehetsz!

Ez a kijelölés nem csak a Word dokumentumban használható, próbáld csak ki más szövegeknél!

2. Teljes szöveg kijelölés billentyűkombinációval

Erre - alapértelmezett módon - a Ctrl + a billentyűkombináció a megfelelő:

 • Nyomd le a Ctrl billentyűt és tartsd lenyomva, míg leütöd az a betű billentyűjét.
  Ha nem látszik a teljes szöveg, akkor a gördítősávval ellenőrizd a teljes szöveg kijelöltségét, ettől nem szűnik meg a kijelölés

3. Teljes szöveg kijelölése menüből

A menüsorban, a Szerkesztés menüben mindig látható a teljes szöveg kijelölés:

 • Gördítsd le a Szerkesztés menüt, majd kattints a Minden kijelölése parancsra. Ez a lehetőség más szövegszerkesztőkben is létezik, tehát keresd a Szerkesztés menüt
 • Újabb verziójú Word szövegszerkesztőben a Kezdőlap fül alatt találod meg a  Kijelölés ikont. A nyillal gördítsd le a kijelölés menüjét, ebben már látni fogod a Az összes kijelölése parancsot. No erre kattints!
  Word szöveg kijelölés ikon

4. További lehetőségek teljes szöveg kijelölésére

Egy pont alá vontam ezeket a lehetőségeket, mindegyik bonyolultabb mint a fentiek, ám a lehetőség adott tudj róla, hátha neked ezek fekszenek leginkább :-)

 • A szöveg legelső karaktere elé mozgatva a szövegkurzort - azaz kattints a legelső karakter elé -, majd üsd le a Ctrl + Shift + End billentyűkombinációt.
  - Nyomd le a Ctr billentyűt és tarts és tartsd lenyomva, utána nyomd le és tartsd lenyomva a Shift billentyűt is, míg leütöd az End feliratú billentyűt.
 • Ha a szöveg végére viszed a szövegkurzort és leütöd a Ctr + Shift + Home billentyűkombinációt, akkor szintén kijelölődik a teljes szöveg, most a végétől az elejéig :-)

 

Utoljára módosítva: 
2018. április 06. 16:13