Mozgás, kijelölés a szövegben

GevaPC Tudástár: 
A billentyűzetről, a vágólapról vagy bárhonnét :-) bevinni a szöveg kurzor pozíciójába lehet, vagy a kijelölt szövegrész helyére. Ehhez nem árt tudni mozgatni azt a bizonyos villogó vonalat (kurzort :-), hogy az alkalmas pozícióban legyen, vagy éppenséggel kijelölni a megfelelő szöveget. (az ábra kattintással kinagyítható és aztán be is csukható)

Kurzor mozgatása a szövegben

A mozgatás legfontosabb szerepe, hogy a kurzort abba a pozícióba vigyük, ahova beszúrni, beilleszteni szeretnénk szöveget vagy egyéb objektumot. Fontos: egyedül a görgetősávot használva nem mozdul el a kurzor a pozíciójából! Ezt tulajdonképpen arra használhatjuk, hogy megnézzük a dokumentum egyéb részeit, vagy láthatóvá tegyük azt a részt, ahol szerkeszteni óhajtjuk. A mozgatás történhet a billentyűzetről, menüből és ikonokkal. Részletesen lásd a csatolt dokumentumban. (csak regisztrált felhasználók érhetik el és tölthetik le)

Szövegrész (blokk) kijelölése

Bizonyos formázások, szerkesztő műveletek kijelölt szövegrészre, blokkra hajthatók csak végre, illetve ha nagyobb dokumentum részre szeretnénk ugyanazt a műveletet végrehajtani, akkor ki kell jelölni a művelet alapját képező blokkot. pl.: több bekezdést, sorokat, szavakat, mondatokat, stb... Érdemes tehát a gyorsabb és precízebb munkához átvenni néhány kijelölési módot. Kijelölést végezhetünk egérrel, billentyűzetről és menüből is. Fontos: a kijelölés megszüntethető a mozgatás bármely módszerének alkalmazásával, pl az egérrel történő kattintással. Tudom, már nagyon únjátok, de _csak_ le írom most mégegyszer: ne kattintgassál csak úgy vaktában :-) Ha muszály kattintanod, pl legördítettél egy menüt és nem szeretnél abból semmi parancsot kiadni, szeretnéd ha eltűnne, akkor kattints az ablak legfelső sávjába, a címsávba. Ez egy ártatlan hely kattintás szempontjából, ha ide kattintasz, akkor biztosan nem 'tűnik el' a kijelölésed :-) Részletes leírás a csatolmányban, melyet regisztrált felhasználók érhetnek el és tölthetnek le. Regisztrálj s jelentkezz be!
Utoljára módosítva: 
2017. november 16. 18:03
CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja mozg_kijel.doc63.5 KB
Hírlevelek: