Ingyen office templétek

Sablonok naptárhozNekem leginkább így év elején jut eszembe ellátogatni a netre ingyenes sablonokért - templétekért - a netre, mert kinyomtatnék egy heti naptárt, vagy csak egy vonalas lapot jegyzeteléshez, ... Sablonokkal dolgozunk, sok-sok más területre is jól jön egy-egy előkészített formátum, megjelenés a dokumentumainkban is. Microsoft Office csomagot használva leginkább célszerű ellátogatni a gyártó honlapjára és ott keresgetni http://office.microsoft.com/en-us/templates/ magyar nyelvű: http://office.microsoft.com/hu-hu/templates/ címen - a sablonokat kategórizálva találjuk, így roppant könnyű keresni, s megtalálni amire szükségünk van. Vegyünk egy naptárat, lássuk a folyamatot a használatba vételig:
  • Calendars vagy Naptárak kategóriát nyissuk meg, azon belül is a 2011-es naptárak mappáját, és amint a fenti képen is látszik, 98 db naptár közül választhatjuk ki a számunkra a leginkább megfelelőt(a magyar oldalon kevesebből).
  • A választást segíti, hogy amikor az egeret rámozgatod valamelyik sablon miniatűr képére, akkor kinagyítódik az, s ott megjelenik a letöltéshez a gomb is. Az azonban már kinagyítás nélkül is látszik, hogy melyik naptár melyik program sablonja, pl Word vagy PowerPoint, de lehet Excel sablon is vagy Publisher.
  • Sablon letöltéseSablon letöltése
  • A kiválasztott sablonnál, kattints a letöltés (Download) feliratú gombon. Ha a letöltés nem indulna el bármi okból, akkor , akkor kézi letöltésre kínálja fel, vagyis még egyszer kattintanod kell
  • A sablont el kell tárolni egy mappába. A letöltődés végén elegendő ezen a sablonon duplán kattintani és máris megnyílik egy új dokumentum a sablon alapján.
    Innét aztán már nyomtathatjuk, vagy beleírhatunk,... A sablon a mentés helyén bármikor elérhető lesz ha ismételten szükségünk lenne rá.
Utoljára módosítva: 
2017. május 25. 00:40
Hírlevelek: