ECDL Súgó

előfizetők levelezési listája, védett tartalmak küldése

Vizsgafeladatok - megoldással

Néhány általam megoldott bemutatót teszek alább a csatolmányba, hátha segít valakinek a megoldásban, a tanulásban.
(Az elkészült prezentációban sajnos már nem látszik a megoldás, mint ahogy az excel feladatoknál igen, mert ott legalább kiolvasható a képlet a szerkesztőlécből)

Hírlevelek: 
Milyen is az a csíkos dia? - egyenletes távolságra - a háttér színétől eltérő színű - egymással párhuzamos vonalak :-) Hogyan lehet ezt megrajzolni? - klasszikus esetben megrajzolunk egy vonalat - azaz csíkot :-), majd lemásolva és beillesztve a kívánt távolságra, már is két csíkunk van, és így tovább... Nos a PowerPointtal ettől lényegesen egyszerűbb csíkos diát rajzolnunk - akár az egész diát takaró csíkozást, kockázást elkészíteni, és most ebbe avatlak be, tarts velem :-)

Nagybetűs kontra Kiskapitális

Kiskapitális és nagybetűs formázás űrlapjaGyakran használt kiemelési forma a csupa nagybetűkkel szedett szövegrész (bánjunk vele csínján, mert az interneten kiabálást jelent!), s ennek egy különleges formája a kiskapitális betű formázás: minden második ecdl vizsgafeladatban jelen van. A mellékelt Betűtípus párbeszéd ablakban is látható helyen, a szöveg effektusok között találjuk mindkét formázás beállítási helyét.
Hírlevelek: 
GevaPC Tudástár: 
A táblázatnak vannak olyan tulajdonságai, amelyek miatt használjuk szövegek tagolására is - nem feltétlenül szegéllyel, szegély nélkül is jól betölti funkcióját. Ebben az írásban elsősorban a táblázattal tagolt szövegben alkalmazott tabulátorok használatáról írok, olvasd tovább ha érdekel ez a téma, Ms Word program használatához.
ECDL adatbázis-kezelés modul 9. vizsgafeladatából a jelentés készítést és a hozzá kapcsolódó számítást oldjuk meg - bemutatása videón. a videón a teljes megoldás látható, ha ezt hasznosabbnak ítéled meg saját magad számára, akkor azonnal lapozhatsz az írás aljára... (előfizetők számára készült tartalom, bejelentkezést követően érhető el)

Az ECDL Súgó segítségével sikeres ECDL modulvizsgát tehetsz, alaposan megtanulhatod a számítógép használatát :-)

Nem kell tanfolyamra járnod, nem kell nagy költségekbe verni magadat és akkor tanulsz, amikor számodra a legalkalmasabb: Itt a GevaPC ECDL Súgójában a Te kérdéseid megválaszolása és a sikeres vizsgád a legfontosabb - a Te tudásod növelése a fontos!
Sokszor, sok helyen és alkalommal hallom, hogy a Photoshop! az igen, ... más grafikai programok elbújhatnak mellette... Még el is tudom fogadni akkor, amikor a dizájnerem mondja mindezt. Van más választás is ha valaki grafikát, képeket, fotókat szeretne szerkeszteni. Te is csak ékeskedsz a Photoshop-pal, mintegy idegen tollakkal és amikor repülni kellen akkor lezuhansz? olvass tovább...
Gimp suli könyveGimp suli könyve

Február 15-ig rendelhető

VIP belépő a GevaPC Gimp Sulijába, többet sosem kapható bevezető áron. A suli bejáratánál tájékozódhatsz a tábláról, ráadásul érdemes regisztrálni is, mert így kidolgozott ecdl feladatot érhetsz el, láthatod a mintát és abban két oktató videót. A VIP belépőhöz társul több exkluzív szolgáltatás, nem venném a lelkemre, ha legkedvesebb honlapom felhasználói, látogatói lemaradnának róla:

ECDL feladatmegoldások tartalma és a rendelés teljesítése

Meggyőződésem, hogy az ECDL vizsgafeladatok mindegyikét nem kell megoldani! Addig kell feladatokat megoldanod, amíg kellő rutinra nem teszel szert a feladatok önálló értelmezésében és gyakorlati megoldásában. Ehhez a vizsga előtti gyakorláshoz, önállósodáshoz szeretne hozzájárulni a GevaPC és üzleti partnere azzal, hogy a vizsgafeladatok lépésről-lépésre történő megoldását elérhetővé teszi.
GevaPC Tudástár: 
Hírlevelek: 
Feliratkozás RSS - ECDL Súgó csatornájára