Word-ben szerkezd a pdf dokut! pdf to docx

GevaPC Tudástár: 
Szerkeszd Word-ben a pdf dokumentumot, azaz pdf to docx

Pdf dokut szerkeszd Word-ben, azaz 'pdf to docx'! Pdf dokumentumot Word-ben nyitjuk meg(miután konvertáltuk .docx fájlba) és szerkesztjük, de beszélünk a másik irányról is, azaz word dokumentum mentése pdf fájl-ba

pdf to doc vagy docx értsd Pdf doku megnyitása Word-ben

Alap esetben a Microsoft Word programban nem tudjuk a pdf dokumentumot megnyitni. A wordben elkészült dokumentumot tudjuk menteni pdf fájlként, de ha az módosításra szorul, akkor hasznát vehetjük az alább leírtaknak!

Előnyök:

 • Adobe program híján szerkeszthetővé válik a pdf dokumentum.
  Ha a Microsoft Word már a gépünkön van, akkor nem kell megvásárolni az Adobe Acrobat pdf dokumentum szerkesztésére alkalmas alkalmazást.
 • A Word programmal előállított dokumentumainak is tudjuk ismét szerkeszteni, ha a forrás doc fájl nincs meg - vagy mert elfelejtetted menteni vagy mert nem találod.
  Saját készítésű pdf dokumentum módosításához célszerű a forrást, azaz a doc fájlt menteni, részletesebben alább találsz róla bővebb információt.

Hátrány:

 • esetleg előfordulhat a konverzióból adódó hiba, de nem jellemző. Válaszd a legjobb értékelést kapott alkalmazást! Válogathatsz tehát tedd is meg! Sokat számít, hogy az alkalmazást már használók hogyan értékelik annak működését, nézz körül.

DOCX jelentése = Microsoft Word Open XML Document 

pdf to doc vagy docx

Egy olyan alkalmazásra, kiegészítőre lesz szükségünk, amely a pdf dokumentumot átkonvertálja doc vagy docx típusúra, a gépeden lévő Microsoft Word verziójának megfelelő formátumúra.
Megjegyzés: a doc formátum még a 2007-s verzió előtt készült. Ma már nem használunk ilyen verziójú Word-t ám bármikor előkerülhet az archívumból egy régebben mentett doc formátumú dokumentum. Az újabb verziókban megnyitható, esetleg ki kell egészíteni a Word-ünket, de ezt most nem részletezem, olvass utána a Microsoft Office - Word súgójában.

Pdf konvertálás Doc típusba

Keresd fel a Google.com kereső oldalát - vagy más netes keresőt - és írd a keresőmezőbe: pdf to docx - angol nyelven tudsz válogatni a lehetőségek közül.

Nekem a Google találati listán nagyjából 229 000 000 db találatot adott :-) Nem lapoztam tovább, az első oldalon is alkalmas megoldást találtam a pdf doku word doc formátum konvertálására.

PDF konvertálás DOCX online

Az online lehetőségekhez nem kell semmit telepítened a saját gépre semmit. Az online konverterek előnyei:

 • Nem kell telepítened.
 • Gond nélkül kipróbálhatod és kiválaszthatod a tengernyi konverter közül, a számodra leginkább alkalmasat, megfelelőt.
 • Elegendő a böngésződ kedvencei közé tenni, ha a továbbiakban is használni szeretnéd.
 • Saját gépről töltheted fel a konvertálandó pdf fájt, de más távoli tárhely is adott a forrás fájl megadásához, pl Google Drive.
 • Regisztráció és bejelentkezés nélkül használhatod a legtöbb konvertert - legalábbis a látottak alapján ezek azok, amelyek a találati lista elején jönnek.
 • A konvertálást azonnal kezdheted a pdf fájl feltöltését követően.
 • A kész word dokumentumot - azaz doc vagy docx típusú fájlt - egy letöltéssel már nyithatod is a word-ben.

A találati listáról a PDF to Word Convertert választottam:

 • online használható, pdf fájl saját gépről feltölthető
 • a pdf fájlt megadhatom az általam előszeretettel használt Google Drive tárhelyről is,

Íme a megjelenése:

pdf konvertálás Word-ben történő szerkesztéshez

Böngésző bővítményeként is találhatunk pdf konvertert

Böngésződ beállításainál, bővítmények, kiegészítések, plugin-knél lépjünk az online vásártérre és keressünk pdf to word docx kiegészítésért!

 • Ha kiegészítésként telepítesz konvertert, akkor az online konvertálás lehetősége a böngésződben mindig 'kéznél lesz'. Egy ikon, amelyre csak kattintanod kell a konvertálás inításához.
 • A bővítményként telepített konverter is sok-sok funkciót kínál a konvertálandó fájl helyét illetően is és abban is, hogy a feltöltött fájlt mivé tudod konvertálni. Eddig csak a Word-ben történő konvertálást emlegettem, de többnyire minden konverter tartalmaz más formátumba történő konvertálást is, így másra is használhatod.

A Chrome webáruházából - ingyen - a Google Chrome böngészőmbe az alábbi bővítményt telepítettem(ebből asztali verzió is elérhető, tehát olyan program amelyet a gépedre tudsz telepíteni, ha szükséges):

 • a böngészőm eszközsávjából, a kis piros, gyártójára utaló S betűvel szimbolizált ikonnal tudom indítani: 
 • íme a chrome webáruház oldala:

Válogass, keresd meg a számodra leginkább alkalmas konvertert.

Docx to Pdf - azaz készíts pdf fájlt, a word dokumentumodból

Aki a Word felületéhez szokott, azt ismeri, szívesen dolgozik a programmal - a word alapértelmezett fájl formátuma DOC - más típusú fájlokkal is. Természetesen elsősorban szöveges fájlok jöhetnek szóba, mivel a Word alapvetően szövegszerkesztő program, de nagy tudású. 

Az elkészült Word dokumentumot alapértelmezett módon docx formátumban mentjük. A Word formátumában mentett fájlok később bármikor megnyithatók szerkesztésre, bővítésre, módosításra. Ha más formátumban mentjük, akkor ismételt megnyitás szerkesztésre nem feltétlenül biztosított.

A Word dokumentum a Fájl menü Mentés másként... parancsával pdf formátumba is menthető

Az elmentett pdf fájl már nem nyitható meg szerkesztésre a Wordben. A célszerű munkamenetet így célszerű kialakítani:

 • A dokumentumot minden esetben mentsük el Docx kiterjesztéssel is, hogy a pdf fájlon szükségessé váló módosításokat a Word dokumentumban tudjuk elkészíteni ÉS utána menteni PDF formátumban. Így valójában a pdf fájl került módosításra. DE! A módosítást követően, a pdf-be mentett módosításokkal együtt, készítjünk mentést Word formátumban is, azaz mentsük docx formátumba is a szekesztett dokut!
 • A pdf to word docx konvertálót NE használjuk mások által készített pdf dokumentum módosítására. Általában mindenkinek - így valószínű neked is - az a célja, hogy mások azt módosítás nélkül, eredeti megfogalmazással, kiegészítésekkel tudják felhasználni.
 • Fontos: a word dokumentumból a Fájl / Mentés másként... paranccsal mentve-, létrehozva a pdf dokumentumot, a KB mérete sokszor jókora nagy! Ez többnyire a beszúrt képek és táblázatok miatt fordulhat elő. Ezen változtathatsz, ha a Mentés másként... parancs után megjelenő böngésző ablakban élsz a beállítási lehetőségekkel, pl a képek tömörítésével. Erről most többet nem írnék, tanulmányozd át a beállítási lehetőségeket és nézd meg mivel mekkora méretet tudsz megspórolni.
  csak egy képet mutatok most a beállítási - optimalizálási lehetőségekről(online megtekintéshez optimalizálás, illetve a legöríthető menü lehetőségei) + ajánlom egy korábbi írásomat, lsd alább


  Kisebb fájlt pl könnyebb feltölteni az ügyfélkapunál, gyorsabban elmegy email mellékleteként. Webhelyre feltöltve gyorsabb lesz a teljes oldal betöltése, ezzel együtt a netezők és a netes keresők is inkább fogják szeretni az oldalt :-)

A pdf formátum elterjedt fájl formátum, használatos pl

 • termékek használati útmutatójához, leírásához. A termék megvásárlásnál könnyedén-, online átadható a vásárlónak, környezetbarát módon pótolható bármikor.
 • e-book egyik formátuma pdf is lehet. Te magad is készíthetsz e-book-t, ismertetőt, kézikönyvet, stb
 • az ftp formátum más formátumba is konvertálható, pl egy pdf kiterjesztésű e-book konvertálható e-pub formátumba, amely sokkal könnyebben olvasható e-reader programokban, e-book olvasó készülékeken, mint a pdf.
 • vállalkozások, vállalkozók online küldött számlái - digitális vagy online számlázó programmal készítve - is pdf formátumban vannak. Ezek módosítása természetesen nem lehet, nem szabad, ez okmány hamisításnak számít már.
 • Ügyfélkapuban leadandó okmány, dokumentum is lehet pdf.
 • Webhelyeken letölthető mellékletként megjeleníthető a netezők számára bármilyen tudás anyag, ismeret vagy tájékoztató, szabály, stb.
 • ...most több nem jut eszembe hirtelen, ami kapcsolódnak a Word-ben pdf szerkesztés témához, de ha Te tudsz más felhasználásáról, akkor kérlek oszd meg velünk, szólj hozzá ezen íráshoz,

küldj üzenetet nekem, köszönöm, Geva

Utoljára módosítva: 
2020. március 31. 14:28