Word tippek 1.

GevaPC Tudástár: 
Word tippek 1. rész

Word tippek - ha más-, bonyolult szövegszerkesztés szituációra szeretnél gyors és frappáns megoldást, jelezd nyugodtan, tehát folyt. köv :-)

Gyorsindítás üdvözlet, új dokumentum nélkül

Szeretnéd ha nem üdvözölne minden egyes indításkor a Word egy külön ablakkal? Sokkal inkább indítanád a Wordot a legutóbb használt dokumentum nyitásával? Az új üres dokumentumra ritkán van szükséged? Ha bármelyik kérdésem talált, akkor ezt olvasd el!

MsWord paraméterezett indítása

Az indításhoz megadott paraméterekkel befolyásolható az indulás módja. Több paraméter is megadható, elválasztó karakter a szóköz. A paraméterek törtvonallal kezdődnek, pl.: /n A paraméterekkel történő indításához a következő két megoldást tudom ajánlani, Windows alatt:

 1. Start / Futtatás... elegendő beírni: winword /n /q A futtatás lista a későbbiekben megjegyzi a már korábban kiadott parancsokat, így később is előkerülhet a gépelés megkezdésekor, de ebben az esetben jó ha tudjuk melyik paraméter mit is jelent.
 2. A parancsikon készítés a lehető legkényelmesebb és praktikusabb megoldás. A program a winword.exe fájlban tárolódik, szokásos telepítés esetén helye a
  C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11 (Office 2003 esetén, 2002-nél OFFICE10 mappa a vége)legvégső esetben kereséssel fellelhető.
  • A parancsikont készíthetjük az Asztalra, majd innét áthelyezhetjük/másolatot készíthetünk róla a Start menü Programok-ba vagy a Tálca Gyorsindítás eszkörtárára is, kinek hol szimpatikus.
  • A parancsikonnál az útvonal leírása macskakörmök között kerül be, ezután - szóközt követően - írhatók be a kívánt paraméterek.
  • A parancsikonnak tetszőleges nevet adhatunk, így ezzel tudunk utalni a paraméterezés mivoltára is, ezért szerencsésebb ezt a második megoldást választani, nem kell megtanulni a paraméterezést hozzá :-)

Következzenek a jelzett funkciókat megvalósító paraméterek:

 • Indítás üdvözlőképernyő nélkül /q
 • Indítás Normal.dot sablonra alapozott új dokumentum nélkül /n
 • Indítás a legutóbb mentett fájl megnyitásával /mfile1 ahol az 1 (egyes) a legutóbb mentett fájl.

Gyorsindítás tehát üdvözlet és új dokumentum nélkül:

 • Start/Futtatásnál: winword /q /n /
 • Parancsikonnal: "C:/Program Files/Microsoft Office/OFFICE11/winword.exe" /q /n

folyt.köv.

Utoljára módosítva: 
2020. március 31. 13:02