Word dokuból e-book

GevaPC Tudástár: 
Word dokuból e-book

A Word-ben elkészített dokumentumból e-book készíthető

A webről letölthető, olvasásra és nyomtatásra szánt dokumentumok legalkalmasabb formája az e-book, azaz a PDF formátumú fájl. Méretében is kisebb, tartalmának és formázásának módosítása pedig kevésbé lehetséges.

Hozzávalók:

  • egy kész dokumentum: címsorokkal tagolt, élőfejjel, élőlábbal és tartalomjegyzékkel rendelkező formázott dokumentum;
  • egy pdf kreátor program, amellyel előállítjuk a mindenki által olvasható és nyomtatható, Adobe Acrobat Reader formátumú e-book-t, amelyeket a letöltőhelyeken találni. (pl.: Prim Online letöltés PDF Creator forráshely)

Tennivalók:

  • töltsük le a számítógépünkre pl a PDFCreator programot (freeware)
  • csomaguljuk ki és telepítsük

pdf creatorpdf creatorA nyomtatók mappájába kerül telepítést követően, s ez azt jelenti, hogy a dokumentumunkat a nyomtatásra kell elkészülte után küldenünk, a szövegeszerkesztő program fájl menüjéből. Lépésenként:

  1. Legyen nyitva a konvertálandó dokumentum;
  2. Adjuk ki a Fájl / Nyomtatás... parancsot;
  3. A megjelenő nyomtatási panelen, a nyomtatók listáját legördítve válasszuk ki a pdf kreátor programot;
  4. Állítsuk be a szükséges paramétereket (oldalak, minőség,...)
  5. Indítsuk a szokásos módon a nyomtatást, s a következőkben fogjuk tudni megadni a mentés helyét és a mentendő pdf fájlunk nevét, esetleges egyéb jellemzőit.

Az Adobe Acrobat Reader minden letöltő helyen megtalálható s letölthető. Ezzel a megoldással nem csak szöveges doksikat, de egyéb dokumentum okat is "konvertálni" tudunk.

Előnye a pdf dokumentumoknak

Míg a Word program kereskedelmi program és csak az tudja a word formátumú fájlokat megnyitni és akár csak olvasni is, aki kemény pénzért megvásárolta, addig az Acrobat Reader szabadon használható erre a célra, ám Ő csakis a pdf formátumú fájlokat képes.

Utoljára módosítva: 
2020. április 04. 16:31