Mennyibe kerül manapság a villanyszerelés egy informatikai cégnél? Mutatjuk!

GevaPC Tudástár: 
Mennyibe kerül manapság a villanyszerelés egy informatikai cégnél

Amikor IT infrastruktúra kiépítésére kerül sor, akkor legelőször mi szokott az emberek eszébe jutni? Hogy ez mennyire kemény feladatot jelent a legtöbb vállalat számára. Nem csupán azért, mert nehéz jó villanyszerelőt szakembert találni, hanem azért is, mert a költségek előre tervezhetősége sokszor bizony feladja a leckét a cégvezetők számára. Mégis, mennyi az annyi – mennyibe kerül pontosan a villanyszerelés manapság? Mutatjuk a pontos számítás menetét – IT szakértőknek, vállalatoknak, cégeknek.

Mi az, ami befolyásolja a költségeket?

A költségeket több különféle tényező is befolyásolja – írja a SzakiWeb.hu villanyszerelés árakat taglaló cikke.

A pontos infrastruktúra. Mennyi konnektor, elosztó kellene a munkához? Egy-vagy három fázisú hálózatról lenne szó? Mekkora teljesítményt kell elbírnia az egésznek, mennyi hálózati energia fejlődik a mindennapi munkák során? Érdemes lehet a csúcs-időszakokat is figyelembe venni.

A szakember leterheltsége. Ha a szaki le van terhelve, akkor bizony előfordulhat, hogy többet kér majd a munkájáért. Ilyenkor mindig érdemes figyelembe venni azt a tényt is, hogy komplett csapatok, brigádok akár hosszabb időre is le lehetnek terhelve megrendelésekkel.

A felhasznált alapanyagok. Ha nagyon sokba kerülnek az alapanyagok – a webáruház árszabásának köszönhetően – akkor elképzelhető, hogy a végső ár is magasabb lesz. Érdemes lehet a megrendelőnek közvetlenül beszereznie ezeket, hiszen így, ilyen formán az adócsökkenés is elérhető.

Kellhet-e IT tudás ehhez a munkához?

Alapvetően igen, hiszen abban az esetben, ha informatikai jellegű dolgokat kell üzemeltetni, akkor ezt a megfelelő rendszergazda szakemberrel is érdemes lehet megtárgyalni. Ilyen esetekben bizony előfordulhat, hogy a döntést egyeztetni kell a többi szakértő kollégával is – mint láthatjuk, a villanyszerelés is tud nehéz műszaki feladat lenni.

Általában milyen eszközök üzemeléséhez szükséges az elektromos áram – ha az IT világát szemléljük?

Számítógépek. Az asztali PC-k minden kétséget kizáróan a legjobb informatikai eszközök közé tartoznak, köszönhetően a nagy teherbírásuknak és elérhető nagy kapacitásnak, számítási teljesítménynek.

Laptopok. Ők képesek egy ideig hálózat nélkül is üzemelni – azonban vigyázat! Ne felejtsük el, hogy egy idő után nekik is szükségük lesz arra, hogy feltöltsék őket.

Transzformátorok. A transzformátorok segítségével nagy távolságra lehet elektromos energiát közvetíteni. Ezen átalakítók rendkívül nagy teljesítményt átadására is képesek, ha az elektronika világát szemléljük.

Okos eszközök. A laptopokhoz hasonlóan minden számítógépnek szüksége van valamilyen formában elektromos áramra, ehhez a 220V tökéletes megoldás lehet.

Utoljára módosítva: 
2023. november 06. 10:03