CD-k sorsa

CD mint madárijesztő, pár év használat után

Lassan elmúlik az az idő, amikor a nagyobb mennyiségű adatot CD-re kellett írni a hordozhatósághoz. Gyorsan megtanultuk a CD írás műveletét, rengeteg CD született, s mire rákényszerültünk volna a rendezett tárolásra, nyilvántartásukra, már semmit sem találunk meg közöttük, még azt sem, amire pedig megesküdnénk, hogy van :-) Szanálás! Mit kezdhetünk lomtalanításkor a már használati értékét vesztett CD-kel? Íme egy hasznosítási lehetőség. Tavaly bizony nagyon ráfáztam a kiskertemben a borsóval :-) a galambok sokkal előbb felfedezték a kelő növényt, s jócskán meg is ritkították :-) A feketerigók, mivel télen etetjük-itatjuk őket, kedvelik a kertünket, s tavasszal igen nagy kedvvel csipegetik el az epret :-) HÁT tenni kellett valamit...

Madárijesztő?

A galambok annyira megszelidültek, hogy pihenőnek használták szegény, rongyos lelket :-), nyilván embernek nézték :-( Madárijesztő CD Ez az igazi :-)

  • Fogj egy csomó elavult tartalmú CD-t!
  • Zsinórból, spárgából, vágj darabokat, s kösd a CD-re őket, a közepén levő lyukon átbujtatva.
  • Menj ki a kertbe, mindezt + két karót vigyél magaddal (ha több ágyásban kell riogatni a madarakat, akkor annyiszor kettő karrót)
  • Szúrd le a két karrót a megvédendő ágyás két pontjára, kösd össze őket zsinórral!
  • Erre a zsinórra felkötve a CD-ket, némi szabadságot hagyva számukra a himbálózáshoz, már kész is a madárijesztő :-)

Melyek a CD azon jellemzői amit a funkcióhoz kihasználunk?

  • Könnyű: minden apró légmozgásra mozdul, libeg a levegőben.
  • A felülete kellően nagy ahhoz, hogy a legapróbb szellő is megérintse.
  • Fény-visszaverő képessége nagy, felülete sima, minden fénysugarat visszaver, s az éppen aktuális irányba.
  • Végül: az ágyásoknak már nem kell licencet vásárolni, így plussz kiadásba sem kerül :-) Másként megfogalmazva: így tehetjük a kereskedelmi szoftvereket szabadszoftverré :-)

A mellékelt fotókon jól látható, milyen szépen zöldell a borsóágyás, s reményeink szerint az epret is mi fogyasztjuk el az idén :-) (kattintással kinagyítva az is látszik, mennyire megviselte a CD-ket az időjárás, van amelyikről teljesen lekopott, mindkét oldaláról, minden :-), funkcióját tekintve még most is működik)