Jó napom van :-)

GevaPC Tudástár: 
Google jó napom van

Igen, igen, ez az optimisták jelmondata :-), közöttük a Google keresőé is, használd és neked is jó napod lesz.

Keresd csak fel a http://google.com oldalt és máris látod ezt a feliratot egy gombon... (elragadlak most egy kis keresésre, hogy jó napod lehessen és hogy felelevenítsünk egy-két trükköt)

Google - jó napom van

Jó napom van

Amikor beírod a Google kereső mezőjébe pl Gimp Suli, akkor a Google keresés gombbal egy találati listával fog megörvendeztetni a Google (ennek is van előnye, lásd alább). Ha a Jó napom van linkre kattintasz, akkor az optimizmusod révén - támogatva a Google magabiztosságával - nem a listát kapod, hanem automatikusan találati lista legelső helyén hozott oldalra jutsz :-)

Általában a listában elöl hozza a népszerű és friss oldalakat, néha azonban érdemes továbbmenni a listában, következzék ennek az előnye számunkra, neten keresgélőknek.

Google keresés jó nalpom van gombbal

Gimp Suli tárolt verzióAz első oldalon, legelöl tehát a népszerű és friss oldalakat hozza a Google, de menj csak további egy-két oldalra! Mit is találhatunk még?!

Gyakran régebbi, elfeledett honlapokra bukkanhatunk, amelyeken éppen azt találod meg amire szükséged van. A tárolt oldalakat se hagyd ki, ott esetleg egy régebbi verzióját találod ugyanazon oldalnak, s ki tudja! Lehet hogy pont azt keresed...

A tárolt oldalakon egyébként a - keresésnél megadott és az oldalon megtalált - kulcsszavak színezéssel ki vannak emelve, hoppá (erre láthatsz példát ezzel a mellékelt képen, de jobb ha saját magad próbálod ki és nyitsz meg egy tárolt verziót).

A tárolt változat linkjét a találati lista elemének utolsó sorában találod. Szoktad nézni a tárolt vátozatot is?

Jó napod van? :-)

Utoljára módosítva: 
2021. augusztus 18. 19:03