Jó napom van :-)

GevaPC Tudástár: 
Google - jó napom vanGoogle - jó napom vanIgen, igen, ez az optimisták jelmondata :-), közöttük a Google keresőé is, használd és neked is jó napod lesz. Keresd csak fel a http://google.hu oldalt és máris látod ezt a feliratot egy gombon... (elragadlak most egy kis keresésre, hogy jó napod lehessen és hogy felelevenítsünk egy-két trükköt)

Jó napom van

Amikor beírod a Google kereső mezőjébe pl Gimp Suli, akkor a Google keresés gombbal egy találati listával fog megörvendeztetni a Google (ennek is van előnye, lásd alább). Ha a Jó napom van linkre kattintasz, akkor az optimizmusod - támogatva a Google magabiztosságával - révén nem a listát kapod, hanem automatikusan találati lista legelső helyén hozott oldalra jutsz :-) Általában a listában elöl hozza a népszerű és friss oldalakat, néha azonban érdemes továbbmenni a listában, következzék ennek az előnye számunkra, neten keresgélőknek.

Google keresés

Gimp Suli tárolt verzióGimp Suli tárolt verzióAz első oldalon, legelöl tehát a népszerű és friss oldalakat hozza a Google, de menj csak további egy-két oldalra! Mit is találhatunk még?! Gyakran régebbi, elfeledett honlapokra bukkanhatunk, amelyeken éppen azt találod meg amire szükséged van. A tárolt oldalakat se hagyd ki, ott esetleg egy régebbi verzióját találod ugyanazon oldalnak, s ki tudja! Lehet hogy pont azt keresed... A tárolt oldalakon egyébként a - keresésnél megadott és az oldalon megtalált - kulcsszavak színezéssel ki vannak emelve, hoppá (erre láthatsz példát ezzel a mellékelt képen, de jobb ha saját magad próbálod ki és nyitsz meg egy tárolt verziót). A tárolt változat linkjét a találati lista elemének utolsó sorában találod. Szoktad nézni a tárolt vátozatot is? Jó napod van? :-)
Utoljára módosítva: 
2017. június 03. 00:02
Hírlevelek: