Irány a galaxis - Google Sky

A Google az Earths-be építette be új szolgáltatását a csillagos eget :-), egy gombnyomás és máris a világűrben találjuk magunkat, mintegy 200 millió galaxist vehetünk szemügyre és tanulhatunk, űrutazhatunk, ahova csak tetszik. A Google immáron beépítette az alkalmazásba a Wikipédiát is, s az indításkor, a tippek között rá is lelhetünk (angol nyelven). (Wikipédia a szabad lexikon, amelyet hasznosan forgathatsz nem csak az informatika területén)
  • Csillagképek (Constellations),
  • Bolygók (Planets),
  • Holdak (Moons),
  • Hubble teleszkópos képek (Hubble Astronomy),
  • Asztronómia (Backyard Astronomy),
  • Egy csillag élete (Life of a Star), csak a legfőbb kiindulópontokat említve...
Korábban már elérhetők voltak a Marssal és a Holddal kapcsolatos szolgáltatások: Google Mars és Google Moon, amelyeknek logikus továbbfejlesztését jelenti a Sky, amelyben többek között, már akár a többi bolygó holdjait is elérhetők
A tudományos kutatások eredményeire építő és a világtávcső (Space Telescope Science Institute, Hubble Űrtávcső (HST) felvételeiből felépített űr nem csak egy érdekes látnivaló, nem csak hobbi csillagászoknak szánt anyag, hanem oktatási célokra is remek lehetőség a csillagászatban, kisgyermekek is találhatnak őket érdeklő ismereteket. (Space Telescope Science Institute (STScI), Sloan Digital Sky Survey (SDSS), Digital Sky Survey Consortium (DSSC), CalTech's Palomar Observatory, United Kingdom Astronomy Technology Centre (UK ATC), Observatorio Anglo-Australiano (AAO) kutatásaira) tudományos kutatóintézete)

Letöltés és használata

A Google Earth legfrissebb verziója a 4.2-es tartalmazza már a Sky kiegészítést. Számtalan lehetőséget tartalmaz a navigációhoz, keresésekhez és az érdekes részek megjelelöléséhez a későbbi ismételt felkeresés céljából. Használata megtanulható, a google-tól már megszokott módon - az online kézikönyvéből, amelyet itt találhatsz meg. Kellemes kikapcsolódást és hasznos nézelődést hozzá, a képek fantasztikusak, nekem nagyon tetszik az egész :-)