Táblázatkezelés hírlevél

Megoldások Excelben

Sormagasság állítás Excel munkafüzetben

Az Excel munkafüzetben ugyanúgy ahogy más táblázatkezelőben is fontos dolog, hogy lásd a cella tartalmát. Alapértelmezett módon egy standard mérete van a munkafüzet celláinak.

Dátumok közötti napok száma Excellel

Dátumok között eltelt napok számítása alatt két dátum között eltelt napok számát értjük. Ehhez a számításhoz 2 fontos dolgokat kell tisztáznunk: hogyan kell bevinni a dátumot és hogyan tárolja az Excel a dátumot. Ha ezt átolvasod - jól olvastad, csak át kell olvasnod, a számítás már gyerekjáték :-)

Dátum bevitele az Excel cellába

Az aktív cella legyen azon a cellán, amelyikbe a dátumot szeretnéd bevinni. Ha nem tudod mi az az aktív cella, akkor kérlek olvass utána itt az oldalon
Az alábbiak szerint haladj a dátum cellába történő bevitelével:

GevaPC Tudástár: 
CSV fájl formátum

CSV fájl formátum - mit jelent?

Sorokból álló szöveges fájl, a sorokon belül az egyes adatok, szövegrészek vesszővel vannak elválasztva, a vessző jelöli az egyes adatok végét. Találkozhatunk olyan CSV fájl formátummal is, ahol az elválasztó a pontos vessző. Ez a kettő a legelterjedtebb, de lehet az elválasztó jel a szóköz, tabulátor, ...nyilván olyan karakter az elválasztó, amely nem sűrűn található meg a tárolandó adatokban.

GevaPC Tudástár: 
Százalékszámítás visszafelé

Százalékszámítás - előre :-) - ha a százaléklábat vagy a százalékértéket számoljuk. Százalékszámítás visszafelé, ha az alapot, azaz a 100% értékét számoljuk ki. Nézzük mindezt példákon keresztül:

GevaPC Tudástár: 
Online százalékszámítás kalkulátorok

Százalékszámítás kalkulátor, amit már régóta kerestél :-)

Százalékláb, százalék érték és 100% kalkulációja egy oldalon: szamitasok.gevapc.hu/

GevaPC Tudástár: 

Excel házifeladat naptár, excel naptár

Nincs még naptárad 2017-re, így május közepén? Már biztosan látod elkerülhetetlen a számítógépeden egy jól használható naptár!

Hogyan állj neki a naptár készítésnek az excelben, hogy legyen is naptárad, meg ne is kelljen sokat dolgoznod vele?

GevaPC Tudástár: 

Képlet, függvények bevitelére egy kis könnyed gyakorlat, egy-két alap függvény alkalmazására, táblázat másolására, ...sosem volt ilyen jó dolgod :-) mindez 5 videó kíséretében.

GevaPC Tudástár: 
Feliratkozás RSS - Táblázatkezelés hírlevél csatornájára