Táblázatkezelés hírlevél

Megoldások Excelben

Sormagasság állítás Excel munkafüzetben

Az Excel munkafüzetben ugyanúgy ahogy más táblázatkezelőben is fontos dolog, hogy lásd a cella tartalmát. Alapértelmezett módon egy standard mérete van a munkafüzet celláinak. A láthatóság érdekében - hiszen csakis láthatóságról van szó, hiszen a tartalom amit beviszünk, ha látszik-ha-nem, akkor is a cellában van.

Egyenletrendszer megoldása Excellel

Egyenletrendszer megoldása Excellel - lépésről-lépésre, s ha Excel, akkor máris indítsd a táblázatkezelődet, hogy végigcsináld velem.

Egyenletrendszer, értsd alatta a lineáris egyenletrendszert

A lineáris egyenletrendszer főbb ismérvei:

GevaPC Tudástár: 
Dátumok közötti napok száma Excel

Dátumok között eltelt napok számítása alatt két dátum között eltelt napok számát értjük. Ehhez a számításhoz 2 fontos dolgokat kell tisztáznunk: hogyan kell bevinni a dátumot és hogyan tárolja az Excel a dátumot. Ha ezt átolvasod - jól olvastad, csak át kell olvasnod, a számítás már gyerekjáték :-)

Dátum bevitele az Excel cellába

Ahhoz, hogy a számítást eltudjuk végezni, meg tudjuk határozni mennyi a dátumok közötti napok száma, ahhoz megfelelő módon kell bevinni a dátumokat. Gyanakodj, ha nem tudsz számolni a bevitt dátummal, akkor itt a kiváltó oka.

GevaPC Tudástár: 
CSV fájl formátum

CSV fájl formátum - mit jelent?

Sorokból álló szöveges fájl, a sorokon belül az egyes adatok, szövegrészek vesszővel vannak elválasztva, a vessző jelöli az egyes adatok végét. Találkozhatunk olyan CSV fájl formátummal is, ahol az elválasztó a pontos vessző. Ez a kettő a legelterjedtebb, de lehet az elválasztó jel a szóköz, tabulátor, ...nyilván olyan karakter az elválasztó, amely nem sűrűn található meg a tárolandó adatokban.

Százalékszámítás visszafelé

Százalékszámítás - előre :-) - ha a százaléklábat vagy a százalékértéket számoljuk. Százalékszámítás visszafelé, ha az alapot, azaz a 100% értékét számoljuk ki. Nézzük mindezt példákon keresztül:

Online százalékszámítás kalkulátorok

Százalékszámítás kalkulátor, amit már régóta kerestél :-)

Százalékláb, százalék érték és 100% kalkulációja egy oldalon: szamitasok.gevapc.hu/

Excel házifeladat naptár, excel naptár

Nincs még naptárad 2017-re, így május közepén? Már biztosan látod elkerülhetetlen a számítógépeden egy jól használható naptár!

Hogyan állj neki a naptár készítésnek az excelben, hogy legyen is naptárad, meg ne is kelljen sokat dolgoznod vele?

GevaPC Tudástár: 

Képlet, függvények bevitelére egy kis könnyed gyakorlat, egy-két alap függvény alkalmazására, táblázat másolására, ...sosem volt ilyen jó dolgod :-) mindez 5 videó kíséretében.

  • Egy kis könnyed gyakorlat képlet bevitelére,
  • egy-két alap függvény alkalmazására,
  • táblázat másolására,

... s mindez videókon, görgess lejjebb

Robbantott torta(default)Robbantott torta(default)Látványos és nem utolsó sorban hasznos eszköz a diagram: a számítások eredményét, értékeket szemléletesen mutat meg. A diagramok közül a kör diagram - 3 diagramos változata a torta diagram - képes megmutatni az egyes értékek arányát az összesített értékhez képest: - az ábrázolt értékek adják az egész tortát, s az egyes értékek egy egy szeletét. Körszelet kihúzásával a figyelmet célirányosan irányíthatjuk Egyszerű fogások jönnek a torta robbantásához, a robbantás irányított megjelenítéséhez.
Excel - CSV fájlok

Az Excel program táblázatkezelő alkalmazás, amely nem csak az xls, xlt-, vagyis nem csak a saját maga által létrehozott fájlokat ismeri - azaz tudja megnyitni és más formátumban menteni az elkészített táblázatot, munkafüzetet. Íly módon válhat híddá az Excel az adatbázis-kezelők felé, a csv fájltípus révén. ...erről olvashatsz itt

Feliratkozás RSS - Táblázatkezelés hírlevél csatornájára