Bevezető a digitális fotózáshoz

GevaPC Tudástár: 

digifotó kategóriaképMiért is szeretnénk fotózni? Miért is digitális fényképezőgéppel?

A válasz nagyon egyszerű! :-) De azért szerintem mégis csak innét kell kiindulnunk!

Mit szeretnénk fotózni?

Mire szándékozunk a fótókat használni?

Ezen kérdésekre adott válasz a mérvadó amikor fényképezőgépet választunk, hiszen nem biztos, hogy a legújabb fejlesztésű és profi gépekre van szükségünk!

Ha a családi eseményeket szeretnénk megörökíteni, vagy kirándulásainkat, találkozásainkat, amelyeket megosztanánk ismerőseinkkel mondjuk a neten, akkor ehhez felesleges hatalmas nagy felbontású és ezer funkcióval ellátott fényképezőgépbe beruháznunk.

Persze megint más a helyzet, ha éjszakai terep-túrások vagyunk :-), akkor esetleg megint más paraméterei lesznek érdekesek számunkra a digitális fényképezőgép kiválasztásánál. A webdizájnhoz használt fotók sem különösebben kívánnak hiper-szuper gépet, az éles és valósághű szín visszadaása ma már nem szempont, a piacon nem maradnak fenn sokáig alapfunkciókat el nem látó gépek, legalábbis így reméli eme cikk írója :-)

Tény és való, ismerkednünk kell a digitális fotózással a fényképezőgépek használatától a fotók utólagos szerkesztéséig, magukkal a szerkesztést lehetővé tevő fotószerkesztő programokig, a fotóalbumok készítéséig, netre történő felrakásáig...

Ilyen tág határok között mozoghatunk ebben a rovatban, amely nem zárt, bármikor érinthetünk olyan területet, amely egy másik rovat témájához is kapcsolódik, ilyenkor az írás alatt láthatjuk a vonatkozó linket is.
Hasznos olvasgatást, s ha van mit, hát tegye hozzá megjegyzését, így lesz teljes a téma. Köszönet minden hozzászóláshoz, kiegészítéshez.

Utoljára módosítva: 
2020. április 04. 17:48
Hírlevelek: