Access

Kedves Geva!

Az alábbi kérdésekben kérném a segítségét:
1. (10. feladat, 15. pontja)
"Űrlap: Növelje meg a szövegmező szélességét annyira, hogy a leghosszabb adat is elférjen benne!"

2. (18. feladat, 13. pontja)
"Lekérdezés: Mutassa meg azokat az előfizetőket (névvel, címmel és telefonszámmal), akik budapestiek, 30 és 40 év közöttiek, és előfizetői az 1-es vagy 2-es azonosítójú kiadványnak! A lekérdezés hagyja figyelmen kívül azokat az előfizetőket, akiknek nincs megadva a telefonszámuk!"

3. (60. feladat, 2. pontja)
"Végezze el azt a beállítást, amely után a táblát a Kód mezőn keresztül össze lehet kötni egy másik táblával, olyan kapcsolattal, amelyben a tábla a kapcsolat "egy" oldalán áll!"

4. (67. feladat, 5. pontja)
"A Cím és a Rendelés tábla közti kapcsolat tulajdonságának állításával érje el, hogy kizárólag a Cím táblában szereplő Címkódhoz lehessen rendelést felvenni a Rendelés táblában!"

5. (46. feladat, 5. pontja)
"Tegye lehetetlenné, hogy téves adatrögzítés miatt egy rekord olyan kóddal kerüljön tárolásra az Eszközök táblában, amely nem is létezik a Kutatóbázis táblában!"

Köszönöm!

Kérdezze +: 

1. Az űrlap tervezőnézetében, egérrel a méretező fogantyúk segítségével kell szélesebbre húzni a szövegmezőt, ha az űrlapnézetben nem látszott a teljes tartalom.
- itt mi nem ment, mi volt a gond?
Geva

Azt kéri, hogy a leghosszabb adat is elférjen benne. Honnét tudom, hogy melyik a leghosszabb adat és az mekkora?

hogy melyik a leghosszabb, sem azt hogy mekkora a leghosszabb,
egyszerűen látszik néhány rekordváltás után, hogy melyik mező tartalma nem fér el, nem látszik teljesen, nos ezeket a mezőket kell nagyobbra méretezni, akkorára hogy minden adat bizton megjelenhessen benne.

A mindennapi használatban is így állítjuk be, és nincs olyan állítási lehetőség mint mondjuk az excelben az oszlopszélesség állításához a dupla kattintás ...

bonyolultabbra számítottál?
nos néha sokkal egyszerűbb a megoldás, mint gondolnád :-)

2. Válasza egy könyvlapon: Számított mező a lekérdezésben
3. Indexelté kell tenni a mezőt - azonos értékek nem lehetnek
Geva
(ha szükséges, a sok-sok válaszhoz kérj online tanácsadást a Kapcsolat űrlappal)