Ingyen faxkészülék

GevaPC Tudástár: 
Ingyen faxIngyen fax...de legalábbis további befektetések nélkül, költségeket megtakarítva. Hozzávalók: egy PC Windows operációs rendszerrel, fax program, telefonkészülék telefonvonallal :-) NEM kell hozzá: faxkészülék, faxpapír, festékszalag,... A faxolás beüzemelése:

A fax program telepítése és beüzemelése

Igen, szükséges a fax program telepítése, ha még nem történt meg.
 • A telepített programokat a Vezérlőpulton találod a Programok telepítése és eltávolítása, vagy Windows verziótól függően valami más (Vistában pl Programok és szolgáltatások), ám hasonló elnevezésű ikon alatt.
 • Ha a listában nem találsz fax programot, akkor először nézz körül a Windows összetevőknél:
  • Szükséged lesz hozzá a Windows telepítő lemezre;
  • Át kell váltanod a vezérlőpultról megnyitott programlistát tartalmazó ablakból a Windows összetevők ablakra.
  • A Windows összetevők (Vistában: Windows-szolgátatások be- és kikapcsolása) alatt keresgélj, s ha megtaláltad, akkor jelöld a jelölőnégyzetét, s indulhat a telepítés
   Megjegyzés: az összetevők további összetevőből állhatnak, s az ilyen összetett elem előtti szürke háttérrel jelzett ikon azt mutatja, hogy nincs minden összetevője telepítve. Fehér háttéren jelenik meg a pipa, ha annak minden összetevője telepítve van.
 • A telepített fax program súgójából többnyire kideríthető annak működése.
 • A telefonvonalra rádugott telefonkészüléket csatlakoztatni kell a számítógéphez.
 • A fax programban megadható, hogy hányadik csörgés után vegye fel a hívást
 • A faxolást segítő sablonok és egyéb szolgáltatások a programban lelhetők fel. Innét indítható a szkennelés, amellyel papír alapú dokumentumot tudunk faxolni és a beérkezett és mappákban tárolt faxok igény szerint nyomtathatók.
Windows szolgáltatások be- és kikapcsolásaWindows szolgáltatások be- és kikapcsolásaHa nem áll rendelkezésre a Windows telepítő lemeze (lopott szoftver esete), akkor a neten is találhatunk faxprogramot, csak ebben az esetben alaposan tájékozódni kell ennek képességeiről, szolgáltatásairól, jó tudni előre mit is telepítünk a gépünkre, megfelel-e a célunknak. Ha a Windows által rendelkezésre bocsátott fax programja nem felel meg az elvárásainknak vagy további funkciókat is szeretnénk a telefonhoz (pl szeretnénk a telefonbeszélgetéseinket is rögzíteni a számítógépen vagy üzenetrögzítőt működtetni), akkor irány a net! :-D Egy komoly képességekkel rendelkező fax programért fizetni kell ugyan, de minimum egy demo a rendelkezésre áll a kipróbáláshoz és helpdesk a beüzemeléséhez. Hasznos befektetés lehet egy ilyen program mindaddig, amíg az irodák a faxkészüléket előnyben részesítik a szkennerrel szemben. (ha beszkenneltük, akkor már mail-ben is továbbítható csak net kell hozzá és tapasztalt felhasználók)
Utoljára módosítva: 
2008. november 13. 10:28