Tornamutatványok nélkül

GevaPC Tudástár: 
Rajz a bemutatónRajz a bemutatónPowerPoint bemutatóval sokkal könnyebben követhető, izgalmas előadást tartható: pl a bonyolult rajzokat előre megrajzolhatjuk, amelyet aztán animálva jeleníthetünk meg a hallgatóság előtt és nyújtunk számukra nehezen felejthető meetinget, beszámolót,.... szükség lehet a vetítés alatt - a kivetített dián - mutogatásra. Sokféle megoldás van, leginkább az tetszett, amikor az előadó a falra kivetített dián nyújtózkodott a golyóstollával :-) torna mutatványnak és színházi előadásnak nem rossz, ám ez lenne a sorban az utolsó az ajánlataim között. Nézzük a leginkább kézenfekvő megoldást:

Kézenfekvő megoldás az egérmutató

akár egeret, akár touchpad-et használunk.
  • A bemutató vetítése alatt ugyan eltűnik az egérmutató, ám egyetlen mozdításra láthatóvá válik és máris rámozgathatjuk a dia kiemelendő pontjára. Ugyan nem egy feltűnő jelenség ha szokásos egérmutatót használunk, de ugyebár ezen változtathatunk is. A látványosabb mutogatás a következő:
  • Az egérmutatót egy apró trükkel filctollá, golyóstollá vagy kiemelővé változtathatjuk
    • Jobb egérgombos kattintással vegyük elő a gyorsmenüt, abból válasszunk rajzeszközt, s máris jöhet a szabadkézi rajz: be lehet karikázni egy rajz részletet, aláhúzni, áthúzni egy szövegrészt
    • A színét egy másik menüponttal állíthatjuk be, lásd a mellékelt fenti képet.
A vetítés alatt a gyorsmenüben - Diára ugrás - a diák címe alapján könnyedén válthatunk a vetítés menetén, a diák sorrendjén is.
Utoljára módosítva: 
2008. november 09. 12:46