Megértem - NEM értem

Tucc ennél jobbat?

...hát nem arról van szó, hogy a tanítványok buták és ostobaságokat beszélnek, tőlem nem fogsz hallani afféle anekdótákat! Sosem fogsz nevetésre okot adó 'sztorit' tőlem olvasni, mert nálam mindenkinek van lehetősége _nem_ érteni az elmondottakat, sőt kérdezni, olyat is ami neked - kedves olvasó, aki már szerinted jól használod a számítógépet - esetleg furán, nevetségesen hangzana. Mindent megértek, de tényleg, ez nem nevetséges! amiről szó van: Az előző blogbejegyzésemre sok megkeresést kaptam fehérvári vállalkozóktól, akik kérik adjam meg a munkámat ki nem fizető fehérvári cég nevét. Cserébe ajánlják a saját listájukat - fogjunk össze :-) :-) :-) nos sokan vannak és nem csak belőlem csináltak palimadarat... Egy kis kikapcsolódásra is jó ez a bejegyzésem, lehet rajta jókat szórakozni (de komolyan, én is csak nevetek rajta)

Tucc ezeknél a kifogásoknál jobbakat kitalálni?

szóval 50 napja, hogy annnak a bizonyos fehérvári cégnek sürgősen tanácsot adtam és ezzel elhárítottam a gyártás elől az akadályokat (szóval nekem köszönhető, hogy ma is működik a gyár. Tucc ennél nagyobb sikert?). Millió mást dolgozhattam volna aznap, de én megértettem őket, sürgősen kell a segítség és más nem számít... A számlám fizetési határidejének lejártakor segítséget kértem a szolgáltatást közvetlenül megrendelő alkalmazottnál, mondván nézzen utána a számlának és a kifizetés késlekedésének. A készséges segítség elmaradt, maradt a visszamutogatás, még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy utána számoljon, egyszerűbb volt félkézről visszapattintani hogy 35 nap a fizetési határidő, hiszen mondta utólag... Megértem hogy erre nem ért rá, hiszen neki havonta fizetnek, mit érdekli én miből élek, miből tankoltam amikor 10 km-t autóztam is a tanácsadáshoz, őt már kihúztam a bajból... de ezt már leírtam, következzen most a legújabb fejlemény. Vegyétek tájékoztatásnak, tudjatok róla, éljetek a gyanúval ha hasonló helyzetbe kerülnétek, különösen ezzel a céggel... amiről tudnod kell a sürgős tanácsadás, munkavégzés előtt:
  1. 35 nap a fizetési határidő
  2. A számla értékének utalása nem naponta történik,
  3. Hetente egy napon utalnak csak - keddi napokon utalják a már lejárt határidővel rendelkező számlákat
  4. A hónap utolsó keddjén NEM utalnak
  5. Az utalás NEM tart egész nap! amikor éppen már a következő hónap első keddjén lehetne utalni(mint ma is amikor elnézést kértek tőlem), akkor meg kifelejtik a Te számládat, amiért persze szíves elnézést kérnek tőled
  6. amikor visszakérdezel, hogy akkor ugyan ma miért nem utalnak - hiszen éppen utalás napja van - akkor meg az a válasz, hogy nem untatnak a részletekkel.
  7. Ha lemondasz a számlád kiegyenlítéséről biztosan nem utalják egyik kedden sem. Miből derülne ki hogy 'véletlenül' kimaradt az utalásnál?! :-)
Akkor most már érted miért is van ilyen jókedvem? Megértem ha neked is jókedved van, hiszen a röhögéstől nem tudok mást csinálni én sem :-) ... kabaréba is elmenne...

nem értem: Tucc ennél jobbat?

Már csak azt nem értem miért etetnek engem ezzel?! Tisztelt pénzügyes kollegina! Tőlem ne kérj elnézést, nem kell. Egyszerűen és póriasan utald a jogos számlám ellenértékét, mert véletlenül - amikor még sem értem meg a magyarázkodásokat, csődeljárást indítok és aztán Te sem kapod meg a havi fizetésedet, akkor jöhetsz sírni hozzám... no de nem untatlak a részletekkel... Megértem, előre jelzem ezt is megértem :-)