Boszorkányok már pedig vannak

Boszorkány Luca napjánLuca... no nem a számítógépen :-) December 13-án, nem mellékesen Luca napján, amikor az évnek leghosszabb az éjszakája és legrövidebb a nappala , akkor szabadon garázdálkodnak a szellemek és a boszorkányok.

Luca székét azért készítették, hogy arra felállva, felismerhetők legyenek a gonosz boszorkányok... A szék elkészítése karácsonyig tartott (vasszög nélkül, kilenc fajta fából ), s aki a karácsony éjféli misén felállt a székre, megláthatta az emberi külsőben rejtőzködő boszorkányokat, akik - csak a lucaszéken állók számára látható - szarvat hordtak. Mi maradt nekünk ezekből a régi hiedelmekből, tilalmakból, szokásokból, tréfákból,...???

A Google roppant érdekes leírásokat dobott ki, élmény volt belefeledkezve olvasni róla :-), ezek azok a percek, amelyek aztán feldobnak, erőt adnak és képes vagy tovább dolgozni: Eszembe jutottak a fiatal lánykori trükközéseink, amikor Luca napján fiú neveket rejtő cetliket rejtettünk a párnánk alá, hogy aztán naponta egyet kidobva belőlük, karácsonyra kiderüljön hogy fogják hívni a jövendőbelit, a nagy szerelmet :-)

Boszorkányok vannak?

Egyszer úgy hozta a sors, hogy karácsonykor a Lajos név maradt meg: teljesen lebénultam tőle, mert a közelben lakott egy 'nem normális' Lajos, akit nagyon szerencsétlennek láttam. Mindig ugratták és csúfolták (a második világháborúban légnyomás érte) - nekem ő jelentette a Lajost. Megfogadtam, hogy soha-soha nem leszek Lajos felesége :-) Hááááááááááát, egy kicsit jobban résen kellett volna lennem, de nem voltam :-D, mégis Lajosné lett belőlem :-D tehát BOSZORKÁNYOK MÁR PEDIG VANNAK :-D Hát pl erre jók ezek a neves napok (pl)... Nekünk, bennünk még élnek...

Add tovább Te is lányaidnak, fiaidnak, hogy legyen nekik is mire emlékezniük...