Körlevél "mesterfokon"??

Körlevelet kellene készítenem úgy, hogy bizonyos levelekhez megjegyzést kell fűznöm. Gondolok itt olyanra, hogy pl. a budapesti maradjon otthon, a szolnoki menjen haza vonattal, a debreceni pedig maradjon másnapig.
Mindezt az egyesítés során tudom megadni egy általam nem ismert módon, vagy utólag kell beírnom?
A rekordok szűrését ismerem, de feltételnek nem tudom beállítani, hogy hozzáírjon a leveleket.

Segítségeteket előre is köszönöm!

A körlevélnél nem tudok feltételtől függő megjelenítést a forrásmezőhöz.... (excelben egymásba ágyazott if() függvénnyel :-)

Úgy tudom elképzelni a megoldást, hogy a forrás mezői közé bekerülne egy pl "megjegyzés" nevű mező, amely a másik mező, a lakhely szerinti tartalommal kerülne feltöltésre: a budapesti megjegyzés mezőjébe az kerül be, hogy 'maradjon otthon', míg a szolnokiéba 'menjen haza vonattal' és a debreceni lakhelyű megjegyzés mezőjébe pedig 'maradjon másnapig'. Ha van más lakhelyű akkor természetesen üresen hagyjuk az ő rekordjának ezt a mezőjét.

A törzsdokumentumba ezek után be lehet szúrni a megfelelő helyre a megjegyzés mezőt. Egységesíthető a körlevél ettől a mezőtől függetlenül, s szűrhetők a rekordok (és csak a rekordokat szűrhetjük valamely mezőjének tartalma szerint, DE rekordokra tudunk szűrni), az egységesített dokumentum kitöltése megfelel a feltételnek.

Ezzel a megoldással persze minden budapesti rekordjába ugyanazt a szöveget kellene bevinni, ezért nem túl elegáns a megoldás.

Ha nem jól értelmeztem volna a feladatot, akkor javíts légyszíves,
üdv
Geva

Köszönöm!!
Ige erre gondoltam.
Én is hasonló megoldást latolgattam. De féltem meglépni, mivel arra gondoltam, hogy valamilyen mezőkóddal esetleg ez megoldható. (Mezőkódokat nem ismerem.)
Nem tudtok esetleg valahol jó (érthető) leírást a mezőkódokról illetve a makrókról?

Még egyszer köszönöm!