Információ kommunikáció

Sziasztok!
Köszi az eddigi segítséget!
Továbbra is vannak kérdéseim a keresésekkel kapcsolatban.

PL:14.feladat 3. Hány elektronikus dokumenbtum szerepel a Magyar Elektronikus Könyvtárban amely megtalálható spanyol és portugál nyelveken is.
16.feladat 3. Keresse meg, hogy Abony Petőfi utca címen milyen szélessávú szolgáltatásokat kínálnak.
17.feladat 3. Melyik szolgáltatónál olcsóbb a hívás kezdeményezése Törökországból. Vodafon Duett max,vagy T-mobil Mobil mester.
25.feladat 3.Szépművészeti Múzeum adatbázisában hány műtárgy van, ami Karthagoban Barnásvörös agyagból készült.
Ha valaki tud segíteni, nagyon örülnék.
Köszi:
Kati

Úgy látom rég-volt-tán-igaz-se-volt, amikor az ecdl vizsgán a kereséseknél elég volt a Google keresőjének használatát ismerni, mostmár ez nagyon kevés lenne...

Módszer a keresésekhez:

- a kereséssel be kell szűkíteni egy találati listát azon oldalakra, amelyek tartalmazhatják a szükséges információkat, - a lehető legszűkebb találati listáról - nyilván az első oldal találatai közül kell - az oldal megnyitásával a feladatot megválaszolni.

Például: 25. feladat 3. Szépművészeti Múzeum adatbázisa - a keresésből (link már nem élő) innét elvileg megnyitható a magyar múzeumok adatbázisa, de most éppen nem lehet megnyitni (üzenet a böngésző ablakában :-()

egyéb ötlet? Geva

egy olyan oldalt, ahol a szélessávú internetelérést lehet keresni:
Szélessávkereső.hu
Itt beírva Abonyt, majd a Petőfi Sándor utcát (s majd egy újabb hosszú listából kiválasztva Abony Petőfi Sándor utcát) kapunk egy listát, s ez lesz a megoldás a 13. feladat 3. kereséses feladata
Geva

14.feladat 3. Hány elektronikus dokumenbtum szerepel a Magyar Elektronikus Könyvtárban amely megtalálható spanyol és portugál nyelveken is.
A válasz: 7.db

Köszönjük ezt a sokak számára hasznos bejegyzést :-)
Geva

http://www2.szepmuveszeti.hu/hyperion/search.php
miből készült: barnásvörös agyag.
hol találták: karthago
Találatok: Összesen: 3 db
Dudoros bögre
Füles csésze
Unguentarium