Makró készítése a megoldás?

Egy munkalapon készítettem magamnak egy kis számoló programot a mindennapi munkám gyorsabb elvégzésére. 4 forrásadat rögzítésével egy tucat számolástól kímélem meg magam. A problémám az, hogy néha előfordul, hogy Új számolásnál egy-egy régi adat benn marad és ezért téves számított adatot kapok, ha nem figyelek oda.
Lehetne-e olyan megoldást találni, hogy egy vezérlő gombra a munkafüzetben rákattintok és ennek hatására a bevitt forrás adataim törlődnének.
Hogy lehet egy ilyen törlő vezérlő gombot létrehozni aktiválni?
Kell ehhez makrót írni vagy más módon is megoldható.

Forrás (bevitt adat a következő cellákban van:F7;G7;H8;J7;J18;J20 A H8-as cellában adatérvényesítés lista alapján történik. A munkalap védelemmel van ellátva.

A "törlés" vezérlését a J50-es cellába szeretném létrehozni.

Nagyon köszönöm a segítséget.

Kérdezze +: 

A forrás adatok törlését legegyszerűbben makróval lehet végrehajtatni,

a makrót viszont nem kell megírni, rögzíteni kell - a teendők egyszeri elmutogatásával - a kívánt cellák kijelölésétől kezdve -, majd ehhez a makróhoz, ennek indításához már tudsz vezérlő gombot készíteni. A vezérlő gombot nyilván ezen munkalapra kell tenned, hogy a munkalap kiválasztás egyértelmű legyen a törlő parancsokhoz vagy egy eszköztárra is teheted. Az eszköztárra téve viszont jobb ha a makróba rögzíted a munkalap kiválasztását is, nehogy - ha nem figyelsz eléggé - más munkalap celláit töröld a makróval.

A gomb elindítja a rögzített parancsokat -
1. munkalap kiválasztás,
2. törlendő cellák kijelölése
3. és törlés(kizárólag a tartalom törlése)

így biztosan nem marad egyetlen régi adat sem a cellákban, ráadásul a makró lefutását követően kijelölve maradnának a forrás adatok cellái, amelyeket az aktív kurzor mozgatása nélkül, a kijelölés sorrendjében, Enter-rel(Shift + Enter-rel) vagy Tab(Shift + Tab) billentyűvel haladva, tudsz feltölteni az aktuális adatokkal :-)
...bízom benne, hogy segítettem

Köszönöm a választ Neked, már nagyon vártam. Sokat segítettél, de még nem eleget. Abban segíts, hogy hogyan kell rögzítenem makróban az általam törölni kívánt cella adatokat (F7;G7;H8;J7;J18;J20 A H8-as cellában adatérvényesítés lista alapján történik. A munkalap védelemmel van ellátva.)

A "törlés" vezérlését a J50-es cellába szeretném létrehozni.

A J50-es cellába a törlés vezérlését.

Ha ezt leírnád nekem nagyon megköszönném.

Várom válaszodat.

Köszönöm.

hol akadtál el vele?
...szerintem leírtam a teljes megoldást, csak követni kéne lépésenként.
Geva