vezérlők elhelyezése

Még azt sem tudom igazán eldönteni, hogy jó kategóriát választottam-e ki a kérdés feltevéshez vagy nem, de a kérdésem felteszem, mert tudom, hogy itt választ, illetve megoldást találok.

Hogyan lehet azt megoldani, hogy egy munkafüzet adott cellájába vezérlő elemet helyezzünk el abból a célból, hogy ebben a cellában felugró ablakként megjelenjen egy naptár. (év, hónap, napok) Aztán a megjelenő naptárból ki lehessen választani a szükséges dátumot és az adott cella dátum értéke a kiválasztott érték maradjon, amely érték a további számoláshoz forrás adatot képezzen.

Tehát, ha azt szeretném, hogy a munkafüzet A1 cellájában tudjak egy szükséges dátumot kiválasztani és ezzel a dátummal (erre való hivatkozással) tudjak tovább számoltatni.

A másik kérdésem pedig az, hogy hogyan lehet azt továbbá megoldani, hogy figyelmeztessen, vagy visszakérdezzen a rögzítés előtt, hogy ezt a dátumot akarja rögzíteni? Pl.:2006.11.11

Ettől függetlenül, meglehet-e oldani, ha igen, akkor hogyan, hogy egy-egy cellába történő adatbevitelnél figyelmeztető üzenetet kapjak, hogy ezt az adatot akarom rögzíteni? Igen vagy nem ?

A segítő válaszokat nagyon.nagyon megköszönöm.

Tisztelettel: Kertész Gyula

Kérdezze +: