SEGÍTSÉG!!!!! még mindig 54 feladat 9 és 10 feladat

a 9 feladatot az 54 kérdésből egyáltalán nem tudom megoldani, tudom, hogy szumha és darabteli de nem sikerül, a másik 10 feladatot megoldottam de a feladat azt kéri hogy másoljam de nem úgy sikerült a megoldás hogy másolni lehessen.

SEGÍTSÉGET KÉREK SÜRGŐS LENNE

köszönöm

üdv mindenkinek

nehéz kitalálni, hogy ha nem megy mi is az ami nem megy... 54/9. feladatnál
  1. A J oszlopban számold ki a városban töltött napok számát, vagyik a J2 cella képlete: =E2-D2, amit másolj lefelé, egészen a J17 celláig
  2. Az A20 cellában már csak azt kell megszámolni hány olyan cella van a J2:J17 tartományban, ami nagyobb 4-nél, vagyis a képlet: =DARABTELI(J2:J17;">4")
54/10. feladatnál
  1. A C24 cella képlete: =SZUMHA($B$2:$B$17;B24;$G$2:$G$17), amelyet lehet másolni lefelé egészen a C29 celláig
Itt a megoldás kulcsa - tehát attól lesz másolható a képlet, hogy az első paraméterként megadott feltétel tartomány hivatkozását és az összegtartomány hivatkozását abszolúttá kell tenni, hogy a képlet másolásánál ne változzon a hivatkozás. (ha jobban meggondolom, akkor elég lenne a hivatkozásban rögzíteni a sorokat, mivel a képletet csak egy oszlopon belül másolom) A keresett cellahivatkozást viszont feltétlenül relatívnak kell meghagyni, hogy a képlet másolásával, annak mértékével és irányával változzon a hivatkozás, tehát a következő sorba lemásolt képlet már annak a sornak az értékét - vagyis az adott ország kódját - keresse. Szumha()Szumha() Az ábra a C24 cella képletébe bevitt Szumha() függvény palettáját mutatja. Érdemes a beviteli mezőhöz megjelenő súgó szöveget is elolvasni, sokat segíthet ez is a megértésben. Ehhez az abszolút és relatív cellahivatkozás fogalmát kell nagyon jól érteni, érezni... érthető volt?

köszönöm most már értem!!!!!!!!!!!!!!
éljen