Honlapkészítés: A honlap céljáról

GevaPC Tudástár: 

A honlapkészítés kiindulópontja a cél meghatározása

azt is fontos tudni, hogy ki is a célközönség! Minden erre épül, ha nem tisztázzuk az elején, akkor számíthatunk rá, hogy a későbbiekben gubancok lesznek, s már csak kemény munkával lehet korrigálni a honlapon.

A cél azért is fontos, hogy a későbbiekben mérni, javítani és bővíteni tudjuk a honlap funkcióit. Érdemes átgondolt és alapos terveket készíteni, még ha megannyi idő is szükséges hozzá! A honlap felépítése, navigációja, dizájn-ja és minden összetevője a cél megvalósítását szolgálja.

A GevaPC-nél minden honlapkészítés és a honlapkészítés oktatása is, a cél és a célközönség meghatározásával kezdődik. Megbízásra, szerződéskötésre csak ezen alapok, és az alapvető elvárások tisztázása után kerülhet sor. Tanítványaink tudják, tapasztalják, hogy nem csak mondjuk a cél fontosságát, de gyakoroljuk is mindezt :-)
 

A cél megvalósíthatóságának vizsgálata

szinte automatikusan magával vonzza magának a cég működésének a felülvizsgálatát is, annál is inkább, mivel egy komolyabb honlapot folyamatosan menedzselni kell, jó ha előre látjuk azt is, ki és hogyan fogja tudni mindezt ellátni, meg vannak-e a kellő ismeretei hozzá, illetve milyen területen kell az ismereteit bővíteni, a feladatait átütemezni. A honlap megrendelőjének kell elkészítenie az induló tartalmat: honlap címe, szlogenje, cég missziója, jogi nyilatkozat a honlap tartalmának felhasználhatóságáról, a honlap tulajdonosának adatait elérhetőségeit a hitelességért, további oldalak tartalmát, bevezetőket, stb...
Bohóság lenne arra számítani, hogy a honlap majd magától teljesíti a kitűzött célt, miután elkészült! Ha sikert szeretnénk, akkor mozgolódnunk kell, s minden megmozdulást követnünk kell és azonnal korrigálni bármi zavar keletkezik, ez is erőforrást igényel.
 

A cél érdekében különböző eszközeink vannak,

már a honlapkészítésekor is (fórum, blog, vendégkönyv, hírlevél,...), választásnál figyelembeveendő a célközönség, annak szokásai, viselkedése, elvárásai...

Célközönség: azon emberek csoportja, akiket szeretnénk a honlapunkkal elérni, akiknek a közreműködése kell célunk eléréséhez. Hozzájuk szóljunk a honlapunkon, számukra tetsző és könnyen kezelhető, áttekinthető legyen a honlap. Gondoljunk azon embertársainkra is, akik valamilyen fogyatékkal élnek! Ha rájuk is tekintettel vagyunk, akkor minden bizonnyal egy jólnavigálható site-t készítünk.
 

Összegezve elmondható, hogy a cél pontos ismeretében tudjuk elkészíteni a honlapot a célközönségünk számára vonzó és érdeklődésének megfelelő formára, ekkor van csak esélyünk!

Utoljára módosítva: 
2020. április 04. 18:58
Hírlevelek: 
GevaPC ajánlatok: