Képernyőbillentyűzet, ma

GevaPC Tudástár: 
Képernyőbillentyűzet, ma 2017-ben, windows 10 alatt

Képernyőbillentyűzet van-e, a windows 10 alatt? sokan kérdeztétek, hát itt a válasz: IGEN

Elavultnak tűnhet a régebbi-, 2008-ban feltett GevaPC írás a képernyőbillentyűzetről és annak használatáról - most 2017-t írunk -, de most kapaszkodj: az még mindig aktuális, pontos, legfeljebb a megjelenése más.

Képernyőbillentyűzet win 10 alatt

Képernyőbillentyűzet keresése a win 10 alattAz operációsrendszer keresőmezőjébe írd be: OSK és már meg is jelenik az ábra szerinti 'lista', ezen már csak rá kell kattintani az alkalmazásra..

A megjelenő képernyőbillentyűzet természetesen más megjelenésű mint elődje volt. Az eltelt 9 év alatt sokat változott minden az interneten is, de az operációs rendszerekben is. Ma már sokkal szebb képeket tudunk mi magunk is szerkeszteni a számítógépünkön, ahogy sokkalta élesebb és szebb fotókat is tudunk készíteni. A szebb és részletesebb fotók-, képek megjelenítéséhez minden adott a legkülönbözőbb eszközökön is.

Használd tehát a képernyőbillentyűzetet, ha

- gondok vannak a billentyűzeteddel, ha nincs billentyűzeted, ...

- ha nem tudod megoldani hogy egyidőben több billentyűt tarts lenyomva, pl egyes billentyű kombinációk használatakor
(lsd Billentyűkombinációk a Wikipedia-n - különböző operációsrendszerek alatt mások lehetnek a billentyűkombinációk)

 

Álljon itt végezetül az aktuális képernyő billentyűzetről készült fotó, hogy majd újabb 9 év múlva megnézhessük mennyit változott :-)

Képernyőbillentyűzet win 10 alatt

Használata közben:

  • a billentyűkről elérhető karakterkészlet átvált, ha rákattintasz - vagy leütöd a billentyűzeten - a váltó billentyűket: AltGr, Shift, Caps
    ezáltal jól áttekinthető az éppen használható-, bevihető karakterek készlete(éles fehér színnel, illetve beállításoktól függően másként is megjelenhet, de mindenképpen kiemelkedik a színével)

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Utoljára módosítva: 
2020. május 05. 21:14
Hírlevelek: